Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Viișoara: Bucuria nu e un lux, ci o necesitate a vieții

Un grup de familii din Huși, din Parohia "Sfântul Anton", coordonat de către două surori din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi", a fost prezent sâmbătă, 12 iulie și duminică, 13 iulie 2014, la Viișoara - NT, la mănăstirea "Maica Unității" a Surorilor Benedictine de clauzură. Întâlnirea a avut ca temă "Bucuria nu e un lux, ci o necesitate a vieții.

După ce au ajuns de la Huși cele câteva familii s-au cazat la mănăstirea surorilor de clauzură după care au făcut cunoștință cu cele trei surori care compun astăzi comunitatea de la Viișoara, dar și cu mănăstirea ca atare, ca și cu minunatele împrejurimi. Familiilor din Huși li s-au mai alăturat pe parcurs și alte familii provenind din Piatra Neamț, din Viișoara și din împrejurimi.

Sâmbătă seara s-a vizionat filmul "Viața e frumoasă", film care a constituit punctul de pornire în reflexia de duminică care a anticipat și pregătit în același timp sfânta Liturghie.

Conținutul reflecției propuse de către pr. Felician Tiba, coordonatorul Oficiului pentru Familie și Laici, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, a avut rolul de a evidenția importanța "protejării" celuilalt, fie soț, fie copii, fie orice persoană pe care o întâlnim în viață și care ne este oferită ca dar. Nu a fost ocolită nici problema înțelegerii darului libertății, a comuniunii dintre persoane în general și a soților în special, nici problema întrupării Fiului lui Dumnezeu și a rolului iubirii în viața omului în general.

La final, una dintre surori a făcut o prezentare succintă a frumuseții vieții de clauzură, a importanței binomului benedictin "roagă-te și muncește", după care totul s-a încheiat cu celebrarea sfintei Liturghii solemne prezidată de către pr. dr. Paul Butnaru, secretarul Nunțiaturii din Etiopia.

În cele aproape două zile petrecute "altfel", așa cum au subliniat familiile participante, s-a simțit bucuria de a sta împreună, de a împărtăși valorile și greutățile inerente unei astfel de vocații și s-a luat hotărârea de a se continua astfel de inițiative.

Surorile Franciscane Misionare de Assisi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-13 iulie: Viișoara: Bucuria nu e un lux, ci o necesitate a vieții


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat