Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: Campus pentru copiii și tinerii din Parohia "Sfânta Tereza" din Onești

În perioada 7-10 iulie, un grup de 24 de copiii și 6 animatori din Parohia "Sfânta Tereza" din Onești au participat la campusul parohial organizat la Pralea.

Vreme de trei zile, ne-a fost tovarăș de drum Pinochio, care a găsit câte un rol la fiecare, dar mai ales, ne-a ajutat să înțelegem unele valori esențiale precum: prietenia, generozitatea și adevărul. E greu să fii altfel decât așa cum ne propune societatea, e greu să ne simțim "altfel", dar e greu și să reușim să atingem ceea ce ne propunem pentru ca apoi să păstrăm. Pinochio a reușit prin curajul său de a ne stârni curiozitatea, să ne dea sfaturi cum să aflăm, dar mai ales cu ajutorul cui să căutăm să devenim ceea ce Dumnezeu a visat pentru noi. Momentele formative și textele din Sfânta Scriptură prezentate de părintele vicar Marius Adam, ne-au introdus și mai mult în esența vieții, ajutându-ne să intuim cum să devenim asemenea lui Cristos: cale, adevăr și viață.

Însă fascinanta poveste a ocupat doar o mică parte a timpului petrecut împreună. Cântecele, jocurile, concursurile, glumele și altele, ne umpleau toată ziua, dar și serile.

Dimineața la ora 8 suna trezirea și toată lumea era prezentă apoi pe teren pentru înviorare în ritm de muzică veselă, care ne dădea chef să începem o nouă zi plină. Apoi, așa cum e și normal, ne continuam ziua cu rugăciunea și micul dejun.

Fiecare zi era specială: fie drumețiile, fie jocurile, fie concursurile organizate în grupuri mari și premiile dădeau nuanțe deosebite acestor zile. Provocările și surprizele fiecărei seri înfrumusețau finalul fiecărei zile, așa cum numai un campus poate să le aibă.

Din când în când se făcea câte o pauză pentru a primi câte o gustare delicioasă. Pauzele cele mai așteptate erau prânzul și cina, când cele trei mămici ale noastre de la bucătărie reușeau să aducă liniște în burticile noastre.

A fost un campus reușit. Mulțumim binefăcătorilor, părintelui Marius, dar mai ales părinților noștri.

Animatorii (Antonia, Andreea, Alex, Tudor, Ștefi, Cristina)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-10 iulie: Pralea: Campus pentru copiii și tinerii din Parohia "Sfânta Tereza" din Onești


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat