Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Campus "Colorează-ti viața"

Parohia "Sfânta Ana" din Oțeleni, în colaborare cu Seminarul "Don Orione" din Iași, a organizat, în perioada 2-6 iulie 2014, un campus pentru copiii din comunitate, la care au participat aproximativ 30 de animatori și 120 de copii.

În prima zi, toți copiii, ajutați și de Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea "Fiicele Sfintelor Inimi", au așteptat cu nerăbdare începutul campusului în curtea bisericii, loc de întâlnire pentru majoritatea activităților. Toți copiii au fost împărțiți în patru grupe, fiecare echipă având câte un nume, respectiv Bujorii, Margaretele, Trandafirii și Orhideele, după cum tema campusului îndemna pe fiecare în a-și colora viața cât mai frumos.

Pe parcursul acestor zile copiii au fost călăuziți de lecția de viață pe care Max, fiul risipitor din parabola evanghelică cu același nume, a oferit-o. În fiecare dimineață, după rugăciunea de la ora 9, și înviorarea cu bansurile mult dorite de copii, începea sceneta "Fiul risipitor" pregătită de animatori, urmată de cateheza, ce voia să explice pe înțelesul tuturor importanța urmării viselor personale, dar în același timp și atenția ce trebuie avută în realizarea acestora.

Împreună cu multă voie bună, urmau jocurile pe durata întregii zile, moment când fiecare participant, cu mult entuziasm, încerca să-și ajute echipa la obținerea punctajului maxim. Ziua se încheia cu sfântul Rozariu și sfânta Liturghie, în cadrul căreia erau prezentate și planșele pregătite de copii la activitatea de dimineață.

Sâmbătă a fost o zi mai specială, întrucât s-a organizat jocul "colorează-ți viața", un joc în cadrul căruia copiii au avut de dat mai multe probe în obținerea a șapte culori. Seara fiecare grupă a prezentat imnul și o scurtă scenetă după un fapt din viața lui Don Orione.

Campusul s-a încheiat duminică cu Liturghia de la ora 11, la sfârșitul căreia s-au vizionat pozele cele mai semnificative și hazlii din timpul celor cinci zile, iar după sfânta Liturghie, copiii s-au bucurat de câteva premii, dar mai ales fiecare și-a adus aminte de bucuria trăită împreună.

Mulțumiri speciale părintelui paroh și celor care s-au dedicat în reușita acestui campus.

Pr. Marius Bereșoaie, FDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-6 iulie: Oțeleni: Campus "Colorează-ti viața"


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat