Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Campusul "Vara împreună"

Odată cu sosirea verii, după evenimentele frumoase din cadrul parohiei noastre: Prima Împărtășanie a copiilor, hramul bisericii și comunității noastre în cinstea "Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul", după încheierea anului școlar, în perioada 30 iunie - 7 iulie 2014 s-a desfășurat campusul anual pentru copii "Vara împreună", având ca temă spirituală activitatea misionară a sfântului Ioan Bosco.

Programul s-a desfășurat în parcul Școlii "Ion Strat" pe parcursul după-amiezii, unde ne-am simțit excelent. Anul acesta au participat la campus un număr de 150 de copii, care au fost coordonați de părintele paroh Mihai Simon, părintele vicar Felician Hârja și de cei 20 de animatori. Copiii au fost împărțiți în patru grupe de culori diferite: roșu (albinuțele - copiii preșcolari), galben (soarele), verde (natura) și albastru (marea).

Fiecare zi a început cu întâlnirea animatorilor mai întâi pentru a pune la punct programul, apoi la ora 14:00 erau întâmpinați copiii într-o atmosferă de muzică și veselie. Era prezentat un scurt moment de cateheză și formare de către părintele vicar, care cuprindea un episod din viața și activitatea lui don Bosco, apoi urmau bansurile și jocurile, pe care toți copiii le așteptau nerăbdători și la care participau cu mult entuziasm și bucurie.

Programul fiecărei zile se încheia cu participarea copiilor și a animatorilor la Rozariu și la sfânta Liturghie.

Vineri seara, ca de obicei la sfârșitul campusului, noi, animatorii, alături de copii am pregătit serata, un program artistic alcătuit din slogane, dansuri, bansuri, cântece la care au fost invitați părinții și consătenii noștri.

Sâmbătă dimineață ne-am adunat din nou în parcul școlii și organizați pe grupe ne-am îndreptat spre pădure unde am luat parte la jertfa sfintei Liturghii, celebrată în mijlocul naturii, animată de copii și tineri, după care ne-am jucat împreună, am cântat, am alergat, am făcut baloane de săpun, am jucat fotbal ... ne-am simțit foarte bine.

Duminică dimineață cu sfânta Liturghie de la ora 8.30 s-a încheiat campusul în mod oficial cu felicitările și mulțumirile adresate binefăcătorilor, colaboratorilor și participanților.

Copiii erau oarecum obosiți și abătuți, deoarece campusul s-a încheiat, însă pe de altă parte erau mulțumiți și fericiți pentru că și-au făcut noi prieteni, au învățat lucruri noi pentru viață și au avut ocazia, timp de o săptămână de a se distra bine.

Fiecare copil și tânăr s-a întors acasă cu speranța ca anul viitor să poată participa din nou la "Vara împreună".

Acest campus a fost un bun prilej de a cunoaște mai bine viața și activitatea lui don Bosco și prin el - care a știut să îmbine armonios joaca, distracția, buna dispoziție cu munca, rugăciunea, sfânta Liturghie, cateheza și educarea copiilor și a tinerilor - să ne apropiem de Mântuitorul Isus. Cel mai bine vor ține minte copiii din Gioseni, motoul care este luat din programul său de viață: "Toate să le faceți spre mai marea slavă a lui Dumnezeu!".

Aducem mulțumire tuturor celor care ne-au ajutat, ne-au asistat și au făcut posibil ca acest campus să se desfășoare în bune condiții și care s-au implicat în mod efectiv: părintele paroh, părintele vicar, animatorilor în frunte cu Andreea Patrașc.

Sfinte Ioan Bosco, ajută și ocrotește familiile, tinerii, copiii din țara noastă și din lumea întreagă și luminează-ne "ca toate să le facem spre mai marea slavă a lui Dumnezeu" și mântuirea sufletului!

Valeriu Benchea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iunie - 7 iulie: Gioseni: Campusul "Vara împreună"


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat