Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Prima Sfântă Împărtășanie

În duminica din 6 iulie 2014, comunitatea din Valea Mică a fost în mare sărbătoare. Sub îndrumarea și ocrotirea părintelui paroh Iosif Agiurgioaei și a sorei Felicia, 13 copii l-au primit pe Isus pentru întâia oară în sfânta Împărtășanie, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.00.

Ziua a început cu mari emoții pentru cei 13 copii, dar și pentru părinții și nașii acestora. Cu inimile sincere, după ce cu o zi înainte se destăinuiseră Tatălui ceresc în cadrul sfintei Spovezi, copiii au pășit cu mult curaj la altar, avându-i alături pe părinți, pe nașii de botez și întreaga comunitate. Fiecare moment a însemnat nu doar bucurie, ci și multă fericire, zâmbet și încredere în Isus care pășea alături de ei însoțindu-i ca un bun păstor și prieten în această zi minunată.

Părintele paroh a accentuat în cadrul omiliei faptul că această zi nu trebuie uitată, această zi trebuie retrăită în continuare cu aceeași intensitate și cu dorința de a-l primi cât mai des pe Isus în sfânta Împărtășanie. A reamintit nașilor că, alături de părinți, au în continuare datoria de a veghea în formarea acestor copii, de a-i apăra de primejdia păcatului, de a fi alături de ei pentru ca să nu cadă în ispite și mai mult, de a fi model bun de urmat pentru copii.

Prin darurile aduse la altar, fiecare copil și-a prezentat inima sinceră, curată și pură, o inimă care speră să bată doar pentru Isus.

Momentul cel mai important a culminat cu primirea pentru întâia oară a lui Isus în sfânta Împărtășanie. Un moment care va rămâne întipărit în amintirea copiilor, un moment care a produs schimbare în fiecare suflețel. Fețele care radiau de fericire și mâinile împreunate, implorau venirea lui Isus în inima fiecăruia. Iar Isus a venit la fiecare și cu siguranță a schimbat viața lor pentru totdeauna.

Dorim ca această zi să rămână o zi specială, o zi în care acești 13 copii l-au întâlnit pe prietenul lor drag, Prieten pe care l-au căutat, l-au găsit, iar acum cu ajutorul celor din jur, să lupte să nu-l părăsească.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 iulie: Valea Mică: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat