Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Campusul "Colorează-ți viața alături de prieteni"

În perioada 31 iulie - 3 august 2014, în Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Horlești, a avut loc campusul "Colorează-ți viața alături de prieteni", la care au participat 130 de copii și 15 animatori.

Tema campusului a fost pusă să amintească copiilor de principalele valori: familia, prietenia, speranța, credința, valori care pot într-adevăr să aducă o sclipire în viața fiecărei persoane.

Fiecare zi s-a desfășurat prin activități precum: bansuri, scenete, cateheze, sfântul rozariu și sfânta Liturghie.

Cateheza a avut ca linie principală parabola fiului risipitor, deoarece nu de puține ori și noi ne regăsim în comportamentul fiului cel mic sau al fiului cel mare. Însă, pentru a evita un comportament asemănător și a nu ne identifica cu un asemenea fiu, trebuie să prețuim mijloacele, valorile lăsate de Dumnezeu pentru mântuire;

- familia, care prin menirea ei trebuie să primească respectul și cinstea ce i se cuvine, având un exemplu în Sfânta Familie de la Nazaret. Tot în familie copii primesc învață despre credință și cum poate fi trăită. Un motiv în plus este porunca a patra a lui Dumnezeu, unde copiii trebuie să își iubească părinții. Fiul risipitor nu are în vedere acest aspect și își necinstește tatăl, plecând într-o țară îndepărtată.

- prietenia, ce trebuie întemeiată pe încredere și ajutor reciproc, nu pe profit. Or, astăzi copiilor le lipsesc modelele de prietenie adevărată, singurul prieten rămânând Isus Cristos. Fiul cel mic pierde toți prietenii odată cu terminarea banilor și din acel moment prieteni îi sunt doar porcii pe care îi păștea.

- Cu toate greșelile pe care le face omul și se îndepărtează de Dumnezeu, Dumnezeu îi oferă încă o șansă: speranța. "Mă voi ridica și mă voi duce la Tatăl meu". Dumnezeu aleargă în întâmpinarea fiului cu brațele deschise (Tatăl milostiv), îl reprimește printre membrii familiei și face sărbătoare.

Sâmbătă, bucuria a fost și mai mare pentru copii, întrucât se apropia momentul mult așteptat, căutarea comorii.

Sărbătoarea campusului, s-a încheiat cu sfânta Liturghie de duminică. După sfânta Liturghie, copiii au demonstrat încă odată credincioșilor din parohie prin cântece, scenete și dansuri că știu să ofere culoare vieții într-un mod plăcut și frumos.

Îi mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care ni le-a dat în aceste zile frumoase și binecuvântate. Totodată mulțumirea noastră se îndreaptă și spre toți binefăcătorii care ne-au susținut material și spiritual.

Pr. Florin Lucaci

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 iulie - 3 august: Horlești: Campusul "Colorează-ți viața alături de prieteni"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat