Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Timp de misiune

Avem să-i mulțumim Domnului pentru multe și chiar foarte multe haruri primite și dăruite persoanelor din Parohia Mircești "Adormirea Maicii Domnului" în timpul misiunii desfășurate pe perioada 27 iulie - 3 august organizată de Congregația "Surorile Sărace ale Sfântului Iosif" în colaborare cu Surorile Sfintei Doroteea, Compania Maicii Domnului și Grupul misionar "Sfântul Iosif", în total fiind cinci surori și 15 tineri și adulți.

La 27 iulie 2014, ora 9.00, a avut loc sfânta Liturghie solemnă de deschidere a misiunii și de trimitere în misiune a grupului misionar, fiind celebrată de pr. Florin Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan Iași, și concelebrată de părintele paroh Iosif Martin. După sfânta Împărtășanie, părintele celebrant a binecuvântat mai multe cruciulițe și le-a înmânat misionarilor însemnând trimiterea lor în misiune în numele lui Isus, în numele Bisericii.

Programul misiunii a dat o mare importanță vizitării familiilor pentru un moment de împărtășire și de îmbogățire în credință. Toți creștinii sunt însetați de aceste momente și fără nicio diferență de religie ne-au primit cu brațele deschise în casele lor, în inima lor. Mulți ne-au împărtășit experiențe foarte dureroase din viața lor, dar care le-au depășit cu multa credință dându-ne o mărturie vie de trăire a credinței în Cristos și ne-au arătat că, așa cum a spus părintele la predica de la sfânta Liturghie de deschidere, "suferințele trec, frumusețea rămâne".

Nu au lipsit din programul nostru cateheze cu copii, tineri și adulți realizate în mod dinamic și pe înțelesul tuturor, aprofunzând valoarea sfintei Liturghii.

Pe lângă cateheze au fost și momente de jocuri, cântece, bansuri, dramatizare, lucrul manual realizat de copii și care îl duceau acasă.

Toți copiii participau la animarea sfântului Rozariu și la Liturghia din fiecare zi. S-a realizat și recitarea Sf. Rozariu în procesiune prin sat fiind invitați toți credincioșii din Mircești, de asemenea au fost și momente de adorație pentru toate vârstele.

Timpul de misiune s-a încheiat cu Liturghia de mulțumire, din 3 august, pentru toate binecuvântările primite în această perioadă, după care copiii au prezentat părinților cântece, bansuri și dramatizarea piesei "Daniel în groapa cu lei". A avut loc și "Divertisment de solidaritate" în care au fost organizate diferite jocuri cu premii, iar cei care au participat au primit bilete în schimbul unor alimente. Aceste alimente au fost duse la azilul de bătrâni din Butea, unde au rămas profund încântați de experiența divinei Providențe, căci rămăseseră fără provizii. Și noi, pe parcursul misiunii, am făcut experiența că Domnul provede pentru cei care se încred în el și îl vestesc prin viața lor pe Cristos fraților. Am întâlnit persoane generoase, pline de zel apostolic și profund recunoscătoare.

Mulțumim din suflet părintelui paroh Martin Iosif pentru colaborarea și primirea pe parcursul acestor trei ani de misiune realizată în Parohia Mircești. Mulțumim părintelui Florin Sescu pentru fidela colaborare și susținere în realizarea acestor misiuni. Mulțumim colaboratorilor noștri, binefăcătorilor și seminariștilor și implorăm de la Domnul să reverse belșug de haruri și binecuvântări asupra fiecăruia în parte pentru a continua să fim adevărați misionari ai lui Isus acolo unde el ne vrea.

Câțiva tineri au împărtășit experiența lor trăită în acest timp de misiune:

- "Misiunea de anul acesta a fost una cu adevărat de neuitat deoarece mi-am făcut prieteni foarte, foarte buni. Mi-a plăcut mult de tot să lucrez cu grupul de copii mici, mi-a plăcut de asemenea să vorbesc despre faptele lui Isus în familii.

Anul acesta am prins mai mult curaj față de anul trecut, am aflat și învățat lucruri noi. Această săptămână a fost una cu adevărat binecuvântată și aș putea să o încadrez la categoria «Cea mai frumoasă experiență trăită de mine până acum". Regret că nu am cunoscut acest grup de surori cu câțiva ani mai înainte ca să pot participa la toți cei trei ani de misiune.

În această săptămână am văzut că există totuși suflete tinere în Mircești, că există și copii nu numai persoane in vârstă, dar păcat că trebuie încurajați mereu cu astfel de activități pentru a participa la sfânta Liturghie. Îmi doresc din tot sufletul să ajung în misiune și la anul și totodată sper ca tot mai mulți tineri să afle de acest grup, deoarece este unul deosebit; format din suflete calde, primitoare, iubitoare care sunt dornice să ne învețe multe lucruri care ne ajută să creștem." (Crina)

- "Am avut bucuria de a lua parte pentru al treilea an consecutiv la săptămâna de misiuni, animată de Surorile Sărace ale Sfântului Iosif în parohia noastră.

După ce am participat zilnic la vizita în familii cu surorile și animatorii, când am aprofundat Cuvântul lui Dumnezeu și ne-am rugat împreună cu gazdele, am rămas cu un gând bun în minte și în suflet. Comoara lui Dumnezeu pe care am încercat să o ducem credincioșilor din sat m-a îmbogățit în primul rând pe mine.

Cu adevărat special a fost și timpul petrecut în după amiaza fiecărei zile alături de copii și tineri: la cateheză, jocuri, dansuri, dar și la momentele de adorație, la Rozariu și sfânta Liturghie. A fost frumos, dar s-a terminat! Le mulțumesc surorilor și animatorilor care au făcut această săptămână atât de frumoasă" (Emi)

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iulie - 3 august: Mircești: Timp de misiune


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat