Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Campus "Cu Isus sunt fericit!"

În perioada 24 iulie - 1 august 2014, s-a desfășurat în Parohia "Sfântul Mihail" din Satu Nou, jud. Bacău, campusul de vară având tema "Cu Isus sunt fericit!", fiind ca o aderare și o continuare a Sărbătorii Copiilor pe plan diecezan. Aceste zile de sărbătoare a campusului au fost momente de har și comuniune între 130 dintre copiii acestei parohii, animați fiind de părintele paroh Serafim Romila, împreună cu 25 de animatori.

Programul zilnic a început la ora 8 dimineața cu Rozariu și sfânta Liturghie. A urmat un moment organizatoric pentru tineri incluzând rugăciunea specifică a animatorului prin care ne-am încărcăm bateriile pentru tot programul zilei. Copiii erau primiți cu foarte multă căldură. Activitățile s-au desfășurat în biserică, sala de cateheză, în curtea bisericii, la căminul cultural din sat, în salină și în aer liber.

Pe tot parcursul campusului cateheza a fost susținută de părintele paroh având următoarele teme: "Iubirea aproapelui!", "Să fim sare și lumină!", "Cum să ne rugăm!" și "Despre încrederea în Dumnezeu!". În ultima zi noi animatorii am prezentat o mică scenetă concluzionând întreaga cateheză a acestor zile. Ne-am lăsat conduși de inspirațiile Duhului Sfânt primind cu bucurie învățătura catehezei dar și a distracției cântând imnul "Cu Isus sunt fericit" și mișcându-ne pe ritmul bansurile pregătite. Am fost cuprinși de fericire în mijlocul naturii în care nu au lipsit jocurile spre deliciul tuturor copiilor .

În aceste zile de campus am experimentat fericirea alături de Isus făcând comuniune la sfânta Liturghie, hrănindu-ne atât sufletește cât și trupește, prin jocurile organizate pe dealurile din împrejurimile satului, prin entuziasmul nostru de a fi creștini, purtându-l pe Cristos pe străzile satului nostru, dar și ale orașului Târgu Ocna în drumul nostru spre "Salina" aflată sub pământ la adâncimea de 240 m de la suprafață.

Zilele binecuvântate în care am fost împreună ne-au apropiat unii de alții: ne-am rugat și am învățat, am mâncat și am dansat, ne-am jucat și ne-am plimbat, am împărtășit celorlalți bucuria noastră, am crescut în credință și am învățat să iubim pe Isus și pe aproapele.

Nu vom uita niciodată aceste zile minunate. Mulțumim părintelui paroh, surorilor și tuturor binefăcătorilor noștri care au contribuit ca totul să fie cât mai bine organizat, rodnic și încântător!

Narcis-Iosif Budău și Iulia-Andreea Ungureanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie - 1 august: Satu Nou: Campus "Cu Isus sunt fericit!"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat