Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tineri din Iași "Sfânta Tereza" în campus la Gura Humorului, cu gândul la fericitul Anton Durcovici

Un grup de tineri de la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au mers în campus la Gura Humorului, în perioada 21-25 iulie 2014, însoțiți de pr. Romică Sociu, vicar parohial. Tema campusului a fost "Fericitul Anton Durcovici - Pași spre fericire".

Conform planurilor făcute la întâlnirile dinaintea plecării, la 21 iulie am plecat spre Gura Humorului un grup frumos de tineri, însoțiți fiind de pr. Romică Sociu. Am început prin a vizita mănăstirea Humorului, urmând apoi a ne caza la o cabană în mijlocul naturii, într-o locație foarte bine aleasă. Ne-am organizat pe grupe pentru pregătirea meselor, însă ajutorul celorlalți a fost mereu bine venit, astfel încât pregătirea bucatelor a fost un bun prilej de a ne cunoaște și de a interacționa. Fiecare seară a fost animată de câte o grupă ce a pregătit un moment artistic, cântece și jocuri. Nu de puține ori nu ne mai puteam opri din râsete.

Tema campusului, "Pași spre fericire", a adus momente zilnice dedicate formării noastre prin propunerea unor modele de viață de credință, curaj și voința autentice: sfântul papă Ioan al XXIII-lea, sfântul papă Ioan Paul al II-lea, fericita Tereza de Calcuta și fericitul Anton Durcovici. Tot în centrul fiecărei zile au fost și momentele de comuniune prin participarea la rugăciunea sfântului Rozariu și la sfânta Liturghie la biserica romano-catolică din Gura Humorului și la sanctuarul de la Cacica.

Printre momentele de relaxare și recreere s-au numărat: vizita salinei de la Cacica, călăritul la ferma Acasă în Bucovina, drumeția la Pietrele Doamnei din munții Rarău, parcurgerea unor trasee prin copaci la "Aventura Parc", tragerea cu arcul și altele. Tuturor acestor clipe li se alătura glumele și râsetele de pe drum, din pauzele dintre mese.

Cu toate că vremea părea să nu fie de partea noastră, planurile au fost duse la bun sfârșit, astfel că la plecare, la 25 iulie, am putut afirma că a fost un campus frumos, în care am trăit zile în care am crescut împreună și am legat relații de sinceră prietenie.

Toate acestea au fost posibile doar cu ajutorul lui Dumnezeu în primul rând, apoi al binefăcătorilor care au contribuit la bună desfășurare, cărora vrem să le mulțumim din suflet și pe care îi asigurăm de rugăciunea noastră!

Mulțumim din suflet părintelui paroh Petru Sescu, părintelui vicar Romică Sociu și tuturor binefăcătorilor!

Alice Augustin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-25 iulie: Tineri din Iași "Sfânta Tereza" în campus la Gura Humorului, cu gândul la fericitul Anton Durcovici


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat