Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Campus "Colorează-ți viața"

Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Răducăneni, în colaborare cu Seminarul "Don Orione" din Iași, a organizat, în perioada 9-13 iulie 2014, un campus pentru copiii din comunitate, la care au participat 25 de animatori și 200 de copii.

În prima zi, toți copiii, ajutați și de Surorile ,,Slujitoarele Duhului Sfânt", au așteptat cu nerăbdare începutul campusului în curtea bisericii, loc de întâlnire pentru majoritatea activităților. Toți copiii au fost împărțiți în patru grupe, coordonați de animatori inimoși, fiecare echipă având câte un nume, cu o culoare specifică, respectiv: "Bujorii Mariei", "Înțelepții", "Broscuțele" și "Mieii Domnului".

Pe parcursul acestor zile copiii au fost călăuziți de lecția de viață pe care a oferit-o Max, fiul risipitor din parabola evanghelică cu același nume. În fiecare dimineață, după rugăciunea de la ora 9 și înviorarea cu bansurile mult dorite de copii, începea sceneta "Fiul risipitor", pregătită de animatori, urmată de cateheza propusă de pr. Giacomelli Valeriano, FDP, ce voia să explice pe înțelesul tuturor importanța urmării viselor personale, dar în același timp și atenția ce trebuie avută în realizarea acestora. De aceea, mereu trebuie să fim atenți la visurile, dorințele noastre, în ce măsură sunt realizabile șu mai ales corecte.

Împreună cu multă voie bună, urmau jocurile pe durata întregii zile, moment când fiecare participant, cu mult entuziasm, încerca să-și ajute echipa la obținerea punctajului maxim. Locațiile au fost diferite: curtea bisericii, terenul de sport, curtea primitoare a casei surorilor - Casa Nazaret. Nu au lipsit surprizele. Ziua se încheia în biserică cu recitarea sfântului Rozariu și sfânta Liturghie, în cadrul căreia erau prezentate și planșele pregătite de copii la activitatea de dimineață. Copii și tinerii au pregătit cântările și au animat cu bucurie momentele liturgice.

Sâmbătă a fost o zi mai specială, întrucât s-a organizat jocul "Colorează-ți viața", un joc în cadrul căruia copiii au avut de dat mai multe probe în obținerea a șapte culori și să caute "pensula magică" pentru a-și putea colora viața.

Campusul s-a încheiat duminică cu sfânta Liturghie a copiilor și a tinerilor de la ora 9,30, prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași. La sfârșitul celebrării liturgice, păstorul diecezei noastre a încredințat părintelui paroh o relicvă a fericitului Anton Durcovici, pentru a rămâne în biserică, ca un semn de încurajare pentru toți în ași trăi credința căutând Casa Tatălui ceresc, primind Cuvântul viu al lui Cristos ce trebuie să aducă roade multe în viața fiecăruia.

Perioada în care s-a desfășurat campusul nu a fost aleasă la întâmplare: în aceste zile s-au împlinit 100 de ani de la începerea lucrărilor de construcție la noua biserica. Săpăturile au început în ziua de 10 iulie 1914, iar în ziua de 17 iulie 1914 s-a pus prima piatră de temelie (prima piatră fundamentală), după cum notează un manuscris al timpului.

La sfârșitul sfintei Liturghii fiecare grupă a prezentat imnul și o scurtă scenetă după un fapt din viata lui Don Orione. Campusul s-a încheiat cu premierea echipelor și cu multă voie bună. Au fost zile de bucurie, de prietenie.

Mulțumiri tuturor celor care au susținut și s-au implicat în reușita acestui campus, pr. paroh Iulian Kropp, pr. vicar Gabriel Bîrnat, seminariștilor, surorilor, animatorilor, dar mai ales pr. Giacomelli Valeriano, FDP, cu echipa sa de la Seminarul "Don Orione" din Iași.

Alexandru Percu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-13 iulie: Răducăneni: Campus Colorează-ți viața


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat