Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Călugăreni: Vara împreună - "Anton Durcovici: un om pentru oameni"

În perioada 21-26 iulie 2014, Parohia "Schimbarea la Față" din Călugăreni, în colaborare cu Iosefinii lui Murialdo din Roman, a organizat campusul ,,Vara împreună", la care au participat aproximativ 130 de copii, fiind animați de 25 de tineri. Tema acestui campus a fost ,,Anton Durcovici: un om pentru oameni!", moto bazat pe o poveste reală, prin care am propus copiilor un exemplu vrednic de urmat.

De-a lungul acestei săptămâni, copiii au fost introduși în viața fericitului Anton Durcovici. După ce copiii au fost împărțiți în patru echipe, în funcție de vârsta lor, aceștia au făcut cunoștință cu câteva date biografice elementare ale vieții episcopului.

Programul zilnic s-a desfășurat în felul următor: la ora 09.00 copiii și animatorii și-au început ziua cu un moment de înviorare pe ritmurile imnului "Verii împreună" și ale altor bansuri. După momentul de înviorare, au urmat câteva minute de rugăciune conduse de părintele paroh Ciprian Bișoc. A urmat sceneta de teatru, prin intermediul căreia copiii au avut ocazia să cunoască mai îndeaproape și într-o modalitate adaptată lor figura episcopului martir. Momentului teatral i s-a succedat cel de cateheză, condus de seminariștii comunitații, în care copiii au fost ajutați să înțeleagă mesajul scenetei și al textului evanghelic din ziua respectivă. După acest moment, au urmat jocurile, care au reprezentat atracția zilei, având ca scop formarea spiritului de echipă și descoperirea calităților fiecăruia. La ora 12.30 se încheiau activitățile din prima parte a zilei.

La ora 16.00 începea a doua parte a programului cu o nouă rundă de jocuri, bansuri, iar pe lângă aceste activități copiii au avut posibilitatea să-și pună în valoare abilitățile practice în cadrul activităților de lucru manual. Fiecare zi de "Vara împreună" s-a încheiat cu recitarea Rozariului, urmată de sfânta Liturghie, în care i-am mulțumit Domnului pentru toate cele primite în cursul zilei.

În ultima zi de campus s-a desfășurat jocul cel mai așteptat, Comoara, la care au colaborat diverse familii ale comunității. Activitățile "Verii împreună" s-au încheiat cu o serată în care fiecare echipă a pregătit un moment artistic.

Cu ajutorul părintelui Ciprian, care a fost mereu disponibil și alături de copii și animatori, și a seminariștilor iosefini, Marian Robu și Sergiu-Eduard Talaz, a fost posibilă buna organizare a celui mai important moment al verii. Mulțumim animatorilor, care s-au implicat trup și suflet în bunul mers al activităților, și binefăcătorilor care au asigurat copiilor gustarea zilnică, dând astfel o notă aparte acestei activități.

Carla Brașoveanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-26 iulie: Călugăreni: Vara împreună - "Anton Durcovici: un om pentru oameni"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat