Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul "Tinerețe în credință"

În perioada 22-25 iulie 2014, Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a organizat campusul pentru tineri "Tinerețe în credință", la Poiana Micului, jud. Suceava. Au participat 45 de tineri implicați în activitățile parohiei, alături de pr. Lucian Adam, responsabil cu pastorația tinerilor. Programul a fost unul minunat, în aceste zile având ocazia să ne cunoaștem, să ne împrietenim și să trăim împreună, ca o adevărată familie.

Marți, 22 iulie, la 8.30, încărcați cu bagaje și cu voie bună, am pornit spre Gura Humorului, primind la plecare binecuvântarea pr. decan Isidor Dâscă. Am vizitat biserica romano-catolică "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești, unde am fost întâmpinați de pr. Daniel Ghitiu, fost vicar al parohiei noastre. Apoi ne-am continuat drumul vizitând mănăstirea Voroneț, mănăstirea Humor și basilica minor de la Cacica. Seara am ajuns în Poiana Micului, unde am participat la sfânta Liturghie în limba poloneză, în biserica "Sfântul Ioan Paul al II-lea".

A doua zi am plecat într-o mică drumeție la Pleșa, sat locuit exclusiv de polonezi, unde am fost primiți cu bucurie de pr. paroh Andrei Staszkovian și de întreaga comunitate. Satul, fiind situat pe o culme, la 734 m, și oferind un peisaj pitoresc, ne-a cucerit încă de la început. Seara am participat la sfânta Liturghie, celebrată de pr. Lucian, iar mai apoi ne-am îndreptat spre pensiunea din Poiana Micului.

Joi, dis-de-dimineață, am luat micul dejun și ne-am echipat de drumeție, pe Rarău, până la Pietrele Doamnei. Întorși în Poiana Micului, ne-am odihnit și ne-am pregătit pentru sfânta Liturghie și, mai apoi, pentru programul recreativ. Astfel ne-am consolidat prieteniile și am devenit o adevărată familie tânără, purtătoarea credinței în viitor.

În ultima zi, cu părere de rău, ne-am strâns bagajele și ne-am luat la revedere de la comunitatea din Poiana Micului, cu promisiunea de a ne întoarce cât de curând. Pe drum ne-am oprit la un complex de agrement, bucurându-ne câteva ceasuri de soare și de frumusețea peisajului.

Mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate. Mulțumim și celor care ne-au susținut material și spiritual ca să putem trăi zile pline de credință și de bucurie.

Emilia Pârțac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-25 iulie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul "Tinerețe în credință"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat