Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: "Cântă viața!" - Campus Educațional 2014

Bună dispoziție, entuziasm, zâmbete, veselie, copii minunați și câțiva tineri cu adevărat dedicați: acestea sunt cuvintele ce descriu săptămâna 21-27 iulie 2014 în care a avut loc la Nicolae Bălcescu campusul intitulat "Ocolul pământului în 7 zile".

Tema în jurul căreia s-au desfășurat toate activitățile a fost "Anton Durcovici: un exemplu pentru oameni - ecoul unei vieți". Imnul a fost: "Cântă viața!".

Copiii au fost în număr de 200, iar toată activitatea a fost coordonată de părintele vicar Adrian Aileni, sprijinit de părintele paroh Gheorghe Cojocaru, de doi arbitri, de 12 lideri și 40 de animatori.

În fiecare zi din săptămână s-a respectat un program dinainte stabilit. În prima zi, copiii au fost împărțiți în grupe conform vârstelor, astfel s-au format șase grupe, de aproximativ a câte 30 copii fiecare. Au fost prezenți copii cu vârste de la 7 până la 18 ani. Grupele au fost împărțite în diverse continente și culori.

Fiecare zi a început cu o rugăciune și imnul "Cântă viața!", urmând câteva bansuri pregătite de animatori. Copiii au gustat repede distracția, iar campusul a fost o adevărată explozie de bucurie. La cateheză, copii au învățat lucruri practice pentru viață, sceneta fiind o adevărată lecție de iubire, disponibilitate, exemplu în viață.

Copiii au primit o mică gustare din partea sponsorilor și a parohiei. Jocurile nu au lipsit din cadrul campusului, la fel și atelierele creative și distractive pentru copii. În cadrul atelierelor, anul acesta, copiii au învățat să facă quilling, brățări, diverse machete și au pictat pe pânză.

Fiecare zi s-a terminat cu sfânta Liturghie. Copiii au animat Liturghia, iar biserica a răsunat prin cântecele pe care aceștia le-au cântat. Campusul a luat sfârșit duminică, 27 iulie, cu sfânta Liturghie de la ora 18.00. Copiii și tinerii participanți ca animatori au venit la sfânta Liturghie să-i mulțumească bunului Dumnezeu pentru clipele minunate pe care au putut să le petreacă și anul acesta. După sfânta Liturghie a avut loc un mare spectacol, cu diverse dansuri realizate de copiii implicați și au fost lansate lampioane.

Emerențiana-Vincența Molner

Mai multe fotografii de la acest campus puteți găsi pe albumul foto de pe site-ul Parohiei Nicoalae Bălcescu (www.parohianicolaebalcescu.ro/)


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat