Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfântul Anton de Padova": Campus pentru copii

În săptămâna 20-27 iulie 2014, având tema "Cristos prezent în toate culțurile și continentele lumii", s-a desfășurat campusul copiilor din Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași, atât în Iași, cât și în orașul montan Slănic Moldova. Fiind propus și animat de tinerii animatori din Acțiunea Catolică, au participat 70 de copii, îndrumați de 20 de animatori în frunte cu părintele vicar Ovidiu-Ciprian Solomon.

Pe parcursul acestor zile, copiii au făcut o călătorie imaginară pe cele cinci continente și, prin intermediul scenetelor pregătite de animatori, au descoperit în fiecare zi câte un dar al Duhului Sfânt: darul înțelepciunii, al sfatului, al evlaviei, al tăriei și al înțelegerii, ajutați fiind și de catehezele pregătite pentru a aprofunda mai bine darul fiecărei zile.

Campusul a început cu sfânta Liturghie a copiilor de duminică, 20 iulie, celebrată de pr. Ovidiu-Ciprian Solomon care a organizat și a coordonat cu mult entuziasm și dăruire aceste zile, pe care întreaga echipă de animatori le-a dedicat pentru ca în aceste zile cei 70 de copii care au luat parte la activități să se simtă speciali și să înțeleagă astfel cât de mare este iubirea lui Dumnezeu, care ne-a binecuvântat cu minunatul dar de a-l cunoaște. La această Liturghie am cerut cu toții ajutorul lui Dumnezeu pentru a avea parte de binecuvântarea sa și astfel să ne putem bucura împreună de un campus reușit de care să ne amintim cu drag și care să lase urme de neșters, folositoare în viața noastră de creștini.

Duminică, toți copiii au fost împărțiți pe grupe și au ascultat pentru prima dată noul imn al campusului și al parohiei. Luni, dis-de-dimineață, a început prima zi de campus în care am cântat imnul, îndrăgit deja de toți copiii, am învățat bansuri noi și, nu în ultimul rând, copiii au descoperit în urma scenetei și a catehezei că darul înțelepciunii este cel care ne ajută să discernem între bine și rău, luând astfel deciziile potrivite, în conformitate cu legea lui Dumnezeu. Ziua s-a terminat în compania lui Isus, la sfânta Liturghie.

Zilele de marți, miercuri, joi și vineri le-am petrecut în orașul Slănic Moldova, unde, în ciuda vremii capricioase, am reușit să ne desfășurăm programul: am dansat, am cântat, am vizionat scenete, am participat la cateheze, ne-am distrat în parc, am cumpărat suveniruri pentru cei dragi și în ultima seară ne-am simțit bine împreună la petrecerea din jurul focului de tabără. Însă, cel mai important, am încununat fiecare zi cu participarea activă la sfânta Liturghie. Cum zilele frumoase petrecute împreună trec repede, vineri după-masă, după ce am mulțumit părintelui Petrică Dăncuț pentru găzduire, disponibilitatea de a ne primi și de a trece cu vederea micile noastre stângăcii, am pornit spre Iași unde a continuat campusul. Sâmbătă am participat la cateheza axată pe darul înțelegerii, dar care ne-a ajutat să conștientizăm misterul existenței lui Dumnezeu și, de asemenea, să îi acceptăm pe cei din jurul nostru, comunicând prin limbajul inimii. A doua parte a zilei a fost dedicată pregătirii momentelor artistice pe care copiii le-au prezentat duminică în fața părinților, la spectacolul ce a urmat după sfânta Liturghie.

Așadar, duminică s-a încheiat săptămâna de campus cu sfânta Liturghie la care i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile primite în aceste zile. Ne-am rugat și pentru toți cei care au ajutat la buna desfășurare a activităților, ne-au gătit pe parcursul zilelor petrecute la Slănic, dar și pentru cei care au contribuit din punct de vedere financiar. Gândurile de mulțumire și rugăciunile noastre s-au îndreptat și spre părintele paroh Alois Farțadi, care a fost mereu alături de noi și ne-a susținut în activitățile noastre și, nu în ultimul rând, către părintele Ciprian care ne-a însoțit pe parcursul acestor zile și s-a dedicat cu totul pentru ca acest campus să fie unul de neuitat pentru fiecare dintre copii. Părinții au avut apoi parte de o surpriză, un spectacol pregătit de fiecare dintre cele cinci grupe pe parcursul zilelor de campus: Europa, Africa, America, Asia si Australia.

La final, tristețea încheierii campusului a cuprins multe din chipurile copiilor, însă, cu siguranță, deja îl așteaptă cu nerăbdare pe cel de anul viitor!

Andreea Ghergu

Mai multe fotografii de la acest campus puteți găsi pe site-ul Parohiei "Sfântul Anton de Padova" Iași


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat