Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: "Frumusețea trece prin greutate"

În perioada 25-26 iulie 2014, la inițiativa Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, la Centrul Social pentru Promovarea Valorilor "Gaudium et Spes", din Traian-Neamț a avut loc a cincea etapă a cursului pentru logodnici "Pentru că vrem familii autentice". Și de data aceasta, așa cum s-a observat și cu alte ocazii, au participat un număr foarte redus de perechi de tineri, dar, cu toate acestea, cursul s-a ținut, ba, mai mult, s-a dovedit a fi de o importanță fundamentală.

De la sublinierea temei creării omului pentru comuniune, la iubirea, ca itinerar de parcurs, de către pr. dr. Felician Tiba, la chemarea sau vocația la căsătorie, temă prezentată de către doamna Eugenia Dămătăr, la frumusețea și noblețea actului conjugal, temă prezentată impecabil de către doamna Maria Gherghel, de la Asociația "Familia și Viața", la aspectele psihologice și pedagogice ale căsătoriei, prezentate de către doamna psiholog Iuliana Petruț, și culminând cu mărturia directă a familiei Ciprian și Felicia Tiba, cea de-a cincea etapă a cursului pentru logodnici a subliniat încă o dată importanța și necesitatea formării umane, atât de necesare viitoarei vieți de familie.

"Frumusețea trece prin greutate", spunea domnul Ciprian în cadrul mărturiei date. Să nu aveți impresia că e greu să crești copii. Noi avem trei și vă pot spune, fără să fiu ipocrit, că chiar ne fac fericiți. Ei sunt bucuria noastră, unesc familia, o motivează și o fac să fie ceea ce vrea și Dumnezeu: «primăvară». Să nu vă temeți de greu, viața este cea mai mare greutate; toată lumea simte greutatea, dar nu trebuie fugit de ea, ci asumată. Frumusețea vieții izvorăște tocmai din greutatea ei!"

Noi, cei puțini care am participat la aceste cursuri, dăm mărturie că se merită! Tinerilor nu trebuie să le fie frică să participe. Este o latură care lipsea formării în vederea viitoarei vieți de familie, mă refer la cea umană. Și este atât de importantă!

Am auzit în aceste zile lucruri pe care până acum, sincer vorbind și cu tot respectul pentru preoții noștri din parohii, nu ni le-a spus nimeni. Sperăm să se continue, pentru că este o bună ocazie să se redreseze familia atât de greu încercată astăzi.

Alina Pârțac și Mihai Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-26 iulie: Traian: "Frumusețea trece prin greutate"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat