Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: "Rămas bun, frumoasă grădiniță"

Copiii din grupa mare de la Grădinița "Sfântul Nicolae" din Iugani au încheiat prima etapă de școlarizare din viața lor - grădinița. Astfel, pentru a marca cei trei ani petrecuți la grădiniță, membrii grupei mari, alături de părinți și surori, au fost în excursie la Iași, în ziua de 10 iunie 2014. După o săptămână, luni, 16 iunie 2014, a avut loc serbarea de sfârșit de grădiniță intitulată sugestiv: "Rămas bun, frumoasă grădiniță".

Marți, 10 iunie, primul popas l-am făcut la Institutul Teologic "Sfântul Iosif", unde se pregătesc viitorii preoți și am fost primiți de pr. rector Benone Lucaci. Ghidul nostru a fost pr. Ionuț Ieremia Imbrișcă, formator al seminariștilor, care ne-a arătat frumoasa capelă a seminarului, biblioteca și o sală de cursuri. Apoi am primit o gustare, după care am fost conduși în aula magna unde cei mici au cântat și au recitat poezii.

După popasul la Institut, am vizitat Bojdeuca lui Ion Creangă, am fost în Grădina Botanică și la catedrala ortodoxă mitropolitană din Iași. Ultima vizită a fost la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", unde am făcut o rugăciune alături de PS Petru Gherghel. Excelența sa ne-a prezentat "Memorialul Durcovici" și ne-a învățat această poezie frumoasă: "Sus pe cer sunt multe stele, / Pe pământ sunt floricele, / Dar niciuna dintre ele / Nu-i ca ochii mamei mele".

Episcopul ne-a arătat capela privată din sediul Episcopiei, a oferit copiilor dulciuri, iconițe și medalioane cu fericitul Anton Durcovici.

Luni, 16 iunie 2014, a avut loc serbarea de sfârșit de grădiniță intitulată sugestiv: "Rămas bun, frumoasă grădiniță". În cadrul acestui moment cultural-recreativ s-au recitat poezii, s-a cântat și a avut loc un scurt moment folcloric, cu cântece și dansuri populare. Fiecare copil a primit câte o diplomă ca amintire a celor trei ani petrecuți la Grădinița "Sfântul Nicolae". La serbare a fost prezent pr. Marcel Blaj, parohul comunității, precum și învățătoarea care va prelua copiii din toamnă.

Mulțumim Domnului pentru acești copii, pentru timpul petrecut alături de ei și ne exprimăm speranța că vor fi mereu luminați în viață de cel mai bun prieten al lor, Isus.

Sr. Brigita Sabina Brandiu și sr. Maria Paliștan, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 iunie: Iugani: "Rămas bun, frumoasă grădiniță"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat