Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Celebrare dedicată sfântului Anton

..."E marți, mergi și roagă-te la sfântul Anton!" îmi răsună și acum glasul mamei mele care, de departe, îmi transmitea iubirea, învățăturile Bisericii, devoțiunea la Sfântul Minunilor. Eram doar un copil atunci când am început să înțeleg cine este sfântul Anton de Padova.

Tu, sfinte Antoane, ai reprezentat motivul pentru care eu am ales Padova pentru a-mi continua studiile, experiențele, viața...

Sfântul minunilor, așa cum îl numim noi, creștinii români, a fost sărbătorit la 13 iunie în toată lumea, dar mai cu seamă la Padova, în orașul pe care chiar el însuși l-a ales.

Sfânta Liturghie solemnă de la ora 17.00 a fost celebrată de părintele Giovanni Voltan, ministru provincial al Fraților Minori Conventuali. Procesiunea cu statuia și relicvele sfântului Anton pe străzile orașului a început la ora 18.00 după sfânta Liturghie.

La aceste sfinte momente au participat delegatul papei, Mons. Giovanni Tonucci, multe grupuri instrumentale din Padova și localitățile de lângă, reprezentanți ai asociațiilor culturale și religioase, precum și reprezentanți ai comunităților creștine de imigrați aici la Padova.

Se stimeză că la sfintele celebrări din această zi au participat în jur de o sută de mii de credincioși din toată lumea. Împreună cu frații creștini veniți de pe toate continentele, mulți din Polonia, Germania, Anglia Franța, Spania, grupuri din Statele Unite, Malaiezia, Australia, Taiwan, din America Latină: Argentina, Ecuador, Columbia, Mexic și noi, cei din România, am mers pe urmele sfântului, pe străzile orașului, aducându-i mulțumire lui Dumnezeu pentru posibilitatea ce ne-a oferit-o.

Au fost momente emoționante, am reprezentat țara noastră. Noi, comunitatea română catolică din Padova, un grup mic, dar reprezentativ, împreună cu preoții noștri, cu tricolorul românesc, îmbrăcați în costumul național, am purtat în procesiune toată înflăcărarea românească, devoțiunile, încrederea și unitatea.

Procesiunea s-a încheiat cu salutul noului primar de Padova, Massimo Bitonci, care și-a exprimat deschiderea față de străinii ajunși în acest oraș: "Anton a fost un om care a ajuns de departe, a ales orașul nostru și i s-a dăruit total. Amintindu-ne de el, să ne păstrăm mereu inima deschisă și, împreună cu aceasta, porțile orașului Padova. Doar așa vom ști să primim fiecare aspect nou, pozitiv, provenit din orice parte a lumii. Doar așa a fost posibil, pentru padovanii din acele timpuri, să primească mărturia de credință și iubire a sfântului Anton".

Rugăciunea finală și binecuvântarea cu relicvele sfântului au fost oferite de către părintele Enzo Poiana, rectorul bazilicii "Sfântul Anton" din Padova.

Aura din comunitatea romano-catolică română din Padova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 iunie: Padova: Celebrare dedicată sfântului Anton


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat