Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sesiune a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli

La sediul Decanatului Romano-Catolic de Bacău, în aula "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" a avut loc marți, 17 iunie 2014, ședința ordinară a Oficiului Pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, pentru ultima oară în acest an școlar.

Sesiunea prezidată de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, a întrunit inspectorii zonali, experții școlari și responsabilul cu învățământul religios preșcolar din Dieceza de Iași.

După momentul de rugăciune, pr. Iosif Bisoc a transmis binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, și a Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și mulțumiri pentru întreaga activitate didactică, pedagogică, curriculară și extracurriculară, desfășurată în anul școlar 2013-2014.

În continuare, sesiunea de vară a oficiului a parcurs punctele propuse în ordinea de zi, în conformitate cu planificarea activității:

Ordinea de zi:

- citirea procesului-verbal anterior;

- analiza olimpiadelor națională și interjudețene;

- analiza concursul școlare: de eseuri "Episcop martir Anton Durcovici" și de desene "Să trecem pragul speranței" a cărei tematică a fost "Fericit este poporul al cărui Dumnezeu este Domnul";

- analiza activității anuale a zonelor și a grădinițelor;

- exerciții spirituale pentru profesori;

- stabilirea calendarului activităților Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli pentru anul școlar 2014-2015.

- diverse.

Pr. Iosif Bisoc a subliniat colaborarea și sprijinul pe care Episcopia de Iași, prin Preasfințitul Aurel Percă, l-a arătat în derularea proiectelor și acțiunilor propuse.

Fiecare inspector zonal a făcut o trecere în revistă a activităților desfășurate în anul școlar 2013-2014, accentuându-se implicarea activă a profesorilor în diversele activități școlare și extrașcolare.

Doamna Carmen Nedelcu, expert OPSPRS pentru învățământul preșcolar, a făcut o sinteză a activității din grădinițele catolice din anul școlar 2013-2014.

Printre realizările anului școlar au fost menționate acele activități care au continuat proiectele începute, dar și cele care s-au desfășurat în premieră:

- întâlnirile anuale, semestriale/zonale cu profesorii și educatorii;

- concursurile școlare: Olimpiada de religie V-XII cu cele două etape: județeană dar și națională (VII-XII) / diecezană(V-VI);

- pelerinaj la Cacica pentru elevii claselor a XII-a;

- colaborări cu inspectorii de religie catolică din celelalte dieceze și cu inspectorii celorlalte confesiuni;

- site-ul oficiului pentru pastorația școlară și predarea religiei în școli;

- diversele proiecte educative realizate la nivel de zonă cu implicare activ-participativă din partea profesorilor, elevilor, comunității locale.

Pr. Iosif Bisoc a apreciat efortul și implicarea cu devotament, dăruire, disponibilitate în activitățile desfășurate pentru un cât mai bun demers al procesului instructiv-educativ religios, concretizate în diferite proiecte culturale, caritative, de voluntariat, sociale, cu impact local, județean, național sau internațional.

Pr. Lucian Adam
și prof. Loredana Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iunie: Bacău: Sesiune a Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat