Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Festivalul Luminii

Sâmbătă, 14 iunie 2014, numeroși cercetași din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Pildești s-au adunat în curtea bisericii noi a localității pentru a le demonstra sătenilor, și nu numai, că frumusețea poate fi redescoperită chiar și în cele mai mărunte lucruri.

Acest eveniment deosebit aflat la a patra ediție a fost organizat din timp de către lideri, care au coordonat întreaga activitate, străduindu-se ca totul să iasă bine. Pentru aceasta au fost aprinse 3000 de gulguțe, care au oferit lumină și căldură celor aproximativ 500 de participanți la spectacol.

Festivalul a început la ora 20.30 cu o scurtă ambientare, după care fiecare persoană a avut ocazia să participe, circa 30 de minute, la oricare dintre cele șase ateliere pregătite cu entuziasm: face-painting, caricaturi, modelaj din baloane, impresii, cântece și jocuri. În acest timp, grupul de familii din Pildești a oferit, în scop caritabil, prăjituri gătite cu drag de către mămici. La ora 21.15 a început mult așteptatul program artistic, unde atât copiii, cât și părinții, și-au dovedit diversele talente. Cântecele și dansurile, moderne și populare, scenetele, dar și acordurile chitarelor au transmis bucuria și energia publicului, care a rămas extrem de încântat. Ne-au onorat cu arta lor formațiile artistice "Lunca Moldovei" din Gherăești și "Floarea Pildeștului", conduse de coregraful D. Cristian Păuleț.

"La fel ca în anii precedenți, acest festival a fost o reușită din toate punctele de vedere. Cu toate că vremea ne-a încurcat puțin, am reușit să menținem o atmosferă veselă și plină de voie bună, deoarece cercetașilor nici măcar ploaia nu le stă în cale. Atât atelierele, cât și momentele artistice au fost pe placul pildeștenilor și al invitaților, zâmbetele acestora fiind pentru noi cea mai frumoasă apreciere. Le mulțumim sponsorilor acestui eveniment, preoților, cercetașilor din alte centre (Adjudeni, Sagna, Hălăucești, Bălțați), precum și tuturor persoanelor care ne-au fost alături pe parcursul acestor momente magice", a declarat Camelia Hazi, lider Scout Pildești.

Cercetașii din Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 iunie: Pildești: Festivalul Luminii


 


lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat