Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Momente de formare și voie bună la sediul "Iosefinilor lui Murialdo"

La sediul "Iosefinilor lui Murialdo" din Roman, sâmbătă, 14 iunie 2014, a avut loc o zi de voie bună și formare, unde aproximativ 80 de tineri, din 16 parohii, au răspuns chemării făcute de comunitatea "Iosefinii lui Murialdo" în colaborare cu Centrul Misionar Diecezan din Roman, chemare care a avut ca scop prezentarea temei "Verii împreună" de anul acesta: "Un om pentru oameni - ecoul unei vieți".

În cadrul acestei zile, tinerii s-au simțit foarte bine. O nouă modalitate de a face cunoștință cu fericitul Anton Durcovici le-a fost oferită prin intermediul atelierelor de cateheză și teatru. Fericitul Anton Durcovici a fost un adevărat "om între oameni" și și-a oferit viața lui Dumnezeu, devenind astfel o viață ca un ecou ce s-a propagat până în zilele noastre. Tinerii au înțeles acest lucru și și-au exprimat fericirea prin intermediul atelierelor de bansuri și jocuri.

Tot ceea ce ei au învățat nu a fost doar pentru ei, ci a fost doar scânteia ce se va aprinde mai apoi în parohiile lor de proveniență, unde vor fi protagoniștii propriilor activități de "Vara împreună".

Concluzionând, putem spune că la sfârșitul acestei întâlniri, animatorii s-au îmbogățit atât spiritual, prin intermediul preoților Maximilian Horlescu și Florin Sescu, cât și uman, cu ajutorul materialelor ce le-au primit ca suport de la grupul de organizatori, în număr de 14.

Le urăm mult succes acestor tineri animatori, iar distracția vieții moderne să nu le umbrească viața spirituală, ci să-i ajute într-o mai mare creștere, avându-l ca model și exemplu pe fericitul Anton Durcovici.

Fr. Turcanu Petru/Tamaș Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 iunie: Roman: Momente de formare și voie bună la sediul "Iosefinilor lui Murialdo"


 


lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat