Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Invitație la exerciții spirituale pentru familii

Nu mai este o noutate că Dieceza de Iași, prin intermediul preoților, dar mai ales a Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor se preocupă cu o grijă aparte de familie. La rândul ei, și Biserica Universală, prin papa Francisc, dar și prin Sinodul episcopilor, va analiza în toamnă problematica familiei, pentru ca în anul următor, 2015, să-i dedice un Sinod special.

Așadar, familia a fost, este și va fi celula de bază a societății, școala iubirii, locul în care ne-am născut, am copilărit și ne-am format fiecare dintre noi, cei care la rândul nostru, prin vocație specială, suntem chemați să susținem și să slujim familia.

Așa cum anunțam prin pliantul și scrisoarea pe care le-ați primit deja din partea Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, la nivel diecezan s-au stabilit cursuri de formare umană în cadrul Centrului social pentru promovarea valorilor "Gaudium et Spes", din Traian-Neamț.

În prima etapă, respectiv lunile martie-mai, au participa la aceste cursuri un număr de 16 perechi de tineri din mai multe parohii ale diecezei noastre, perechi care și-au exprimat de mai multe ori satisfacția pentru cele auzite în cadrul orelor de curs, propuse de către specialiști.

Este spre binele familiei în general ca aceste cursuri să continue, așa încât tinerii noștri să primească și o învățătură umană adecvată, pe lângă cea religioasă pe care o primesc în parohii, cu ajutorul de neînlocuit al Sfințiilor voastre.

În acest sens, pentru anul în curs vor mai fi încă patru posibilități de participare, ținând cont și de tinerii care lucrează în străinătate, respectiv: 4-5 iulie; 25-26 iulie; 1-2 august și 8-9 august.

Totodată, în perioada 25-28 iunie, dar și în toamnă, la o dată care va fi anunțată ulterior, Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor va organiza în aceeași casă de la Traian un curs de exerciții spirituale pentru familii: soț și soție, iar dacă sunt mai mari, și copii.

Vă rugăm să anunțați din timp familiile care doresc să participe la una din următoarele persoane de contact: pr. Felician Tiba, tel. 0785/828857; 0744/407260, e-mail: feliciantiba@yahoo.com sau pentru înscrieri directe la centrul de la Traian: pr. Adrian Fărăoanu (tel. 0734/141320, e-mail: adi.faraoanu@yahoo.com), pr. Cornel Berea (tel. 0727/174499) sau gaudiumetspestraian@gmail.com.

În așteptarea celebrării Sărbătorii Diecezane a Familiei, care va avea loc anul acesta la Bacău "Ss. Petru și Paul", în ziua de sâmbătă, 23 august, vă salut cu bucurie și vă invit să susținem familia, această resursă inepuizabilă de iubire și de viață din care fiecare dintre noi provine.

Pr. Felician Tiba


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat