Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Sărbătoarea Copiilor "Cu Isus sunt fericit!"

Sâmbătă, 7 iunie 2014, în Parohia "Sfântul Mihail" din Valea Mare (județul Bacău) a avut loc Sărbătoarea Copiilor din Dieceza de Iași, întâlnire a cărei temă a fost "Cu Isus sunt fericit!". La sărbătoare au participat peste 3.500 de copii și animatori, din 80 de parohii ale diecezei. Activitatea a fost organizată de parohia gazdă, în colaborare cu Oficiul pentru Pastorația Tineretului din Dieceza de Iași, reprezentat de părintele Felix Roca.

Încă de la primele ore ale dimineții, străzile localității au fost inundate de grupurile de copii care își aclamau entuziasmați parohia de acasă, mândri că o reprezintă la întâlnirea de la Valea Mare. Aici, erau întâmpinați de voluntarii de la centrele de primire și direcționați către biserica din localitate, unde s-au desfășurat toate activitățile. Îi așteptau programul de dimineață: o înviorare ca la carte, ce avea să-i pregătească pentru o zi dinamică, cu foarte, foarte multă energie. Participanții au dansat alături de copiii din Parohia "Sfântul Nicolae" - Bacău și din Parohia "Sfântul Ștefan" - Pustiana, care au pregătit momentele de animare.

A urmat apoi salutul din partea parohiei gazdă. Astfel, părintele paroh Iosif Dămătăr, împreună cu părintele vicar Claudiu Bulai au urat "Bun venit!" copiilor și le-au sugerat să nu uite să poarte zâmbetele cu mândrie pe chip nu numai la această sărbătoare, ci în fiecare zi.

În mijlocul copiilor a fost prezent și Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a prezidat sfânta Liturghie. La cuvântul de învățătură, i-a felicitat pe copiii care au răspuns afirmativ invitației lui Isus: "Lăsați copiii să vină la mine!", asigurându-i că alături de el vor simți aceeași bucurie pe care o resimt atunci când sunt alături de părinții lor, în familie. A subliniat de asemenea și faptul că fericirea adevărată stă în lucrurile simple: în studiu, în joacă, în rugăciune. Alături de Cristos, toți pot fi copii buni și fericiți, pentru că a fi fericit nu înseamnă altceva decât a păstra mereu legătura cu cel care ne fericește: Isus!

După prânz, care a fost oferit de parohia gazdă, au urmat momentele artistice din cadrul Festivalului Copiilor. Fericirea alături de Isus a fost astfel exprimată în cântec, dans și teatru. Copiii talentați din Dieceza de Iași au avut ocazia să urce pe scenă și să împărtășească din talanții lor cu toți cei prezenți la sărbătoare. În cadrul festivalului a avut loc și premierea participanților la concursul "Cântă și dansează fericirea". Alături de părintele Felix Roca, PS Aurel Percă i-a felicitat pe câștigători, înmânând premiile unui reprezentant al fiecăreia dintre cele trei parohii câștigătoare: Barticești, Bijghir și Sagna.

La final, după ce i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru minunata zi pe care au avut ocazia să o petreacă împreună, cu speranța că și la anul vor participa la fel de voioși la Sărbătoarea Copiilor care va avea loc în Parohia "Sfântul Francisc din Assisi" din localitatea Rotunda (județul Neamț), copiii care au participat la sărbătoare au pornit cu suflete vesele spre casele lor, ducând și celorlalți din bucuria trăită la Valea Mare și anunțând tuturor minunea trăită aici, unde glasul lor cu siguranță s-a făcut auzit: "Cu Isus sunt fericit!"

Raluca Cocuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 iunie: Valea Mare: Sărbătoarea Copiilor "Cu Isus sunt fericit!"


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat