Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Un minut pentru pace

"Oriunde te afli, la ora 13, oprește-te, pleacă-ți fruntea și recită o rugăciune pentru pace; fiecare după tradiția sa!" Aceasta este invitația adresată de inițiativa "Un minuto por la paz" (Un minut pentru pace) organizată în Argentina de Acțiunea Catolică și de Comisia pentru "Dreptate și pace", promovată la nivel mondial de Forumul Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC) și de Uniunea Mondială a Organizațiilor Feminine Catolice (UMOFC).

Papa Francisc, la încheierea pelerinajului său în Țara Sfântă, a invitat la el "acasă", în Vatican, pe președintele Israelului și pe președintele Palestinei, cu care se va ruga împreună pentru pace în ziua de 8 iunie. Papa a cerut întregii Bisericii să se roage pentru această întâlnire fără precedent.

"Pentru aceasta am invitat pe președintele Israelului și pe președintele Palestinei, amândoi oameni ai păcii și artizani ai păcii, să vină în Vatican ca să se roage împreună cu mine pentru pace. Și vă rog, vă cer vouă să nu ne lăsați singuri: voi rugați-vă, rugați-vă mult pentru ca Domnul să ne dea pacea, să ne dea pacea în acea Țară binecuvântată! Contez pe rugăciunile voastre. Curaj, rugați-vă în acest timp, rugați-vă mult pentru ca să vină pacea". (Audiența generală, 28 mai 2014)

Această invitație a Sfântului Părinte poate deveni pentru noi o ocazie specială de rugăciune, de reflecție, de evanghelizare.

Acțiunea Catolică din România împărtășește inițiativa și îi invită pe toți oamenii de bunăvoință, indiferent de religie sau cult să se unească în rugăciune.

În mod concret invităm ca vineri, 6 iunie 2014, la ora 13.00, toți să se oprească, acolo unde se află: la serviciu, la școală, la universitate, în cartier, în familie, în fața parohiei - să își plece fruntea și să se roage pentru pace. Dacă doi sau trei se unesc este și mai bine!

Mai multe detalii se pot găsi: www.aciasi.ro.

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat