Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Campus parohial "Vara împreună"

Având ca moto "Timpul prețios al vieții mele", în perioada 26-30 iunie 2014 în Parohia romano-catolică "Înălțarea Domnului" din Moinești s-a desfășurat campusul estival "Vara Împreună" cu participarea a 110 copii, 15 animatori sub îndrumarea părintelui paroh Ludovic Butnărașu și a părintelui vicar Iulian Roca.

În prima zi, copiii au făcut cunoștință, au fost împărțiți în patru echipe reprezentate de patru culori: alb, albastru, negru și roșu și au început povestea fetiței care s-a apropiat de locuitorii cartierului ei care au respins-o la început, apoi devenind plini de afecțiune cu aceasta. Am învățat că trebuie să-i primim pe noii prieteni fără discriminări pentru a trăi împreună această aventură minunată.

În a doua zi, am mers în Parcul Băi unde am continuat aventurile fetiței realizând importanța dăruirii de sine pentru a putea descoperi ceea ce într-adevăr are valoare. Prin parabola omului egoist căruia Dumnezeu îi spune în vis că îi va lua viața în acea noapte ignorând toate bogățiile strânse de acesta, trebuie să fim pregătiți în orice moment pentru marea întâlnire cu Dumnezeu și să ținem seama că nu e bine să strângem comori pe pământ, ci în cer.

În a treia zi, am deslușit împreună adevărata comoară ascunsă în Parcul Pini dezlegând mesaje în Morse și purtând costume din materiale refolosibile. Am învățat cum să trăim simplu negândindu-ne ce vom mânca și vom bea, căci viața este mai mult decât hrană, iar trupul mai mult decât îmbrăcămintea, suntem mai prețioși pentru Dumnezeu decât păsările cerului.

Duminică, în cântec și joc, ne-am descoperit talentele într-un spectacol oferit după sfânta Liturghie finală părinților și autorităților locale. Cele patru echipe au încântat prin momentele lor de muzică, dans și poezie, fiecare copil dând glas bucuriei de a fi împreună.

Luni am mers în excursie la Piatra Neamț unde am vizitat Grădina Zoologică, ne-am plimbat cu vaporașul pe Lacul de acumulare de la Bicaz și am admirat priveliștea și fauna Lacului Roșu.

Deși omul este irațional, ilogic, egocentric după spusele Maicii Tereza de Calcuta, trebuie să descoperim lucrurile simple, să facem binele, să ne atingem propriile obiective, chiar dacă vom întâlni obstacole, să fim onești și sinceri, să construim, să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, să dăm lumii ceea ce este mai bun din noi și noi am reușit să facem aceste lucruri.

Andreea Ambăruș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-30 iunie: Moinești: Campus parohial "Vara împreună"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat