Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău ("Sfântul Nicolae"): Campusul pentru copii "Cu Isus sunt fericit"

În perioada 23-28 iunie, Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău a organizat campusul pentru copii "Cu Isus sunt fericit". Au participat peste 140 de copii și 20 de animatori. Programul s-a desfășurat în intervalul orar 9.00-19.00 și a cuprins piese de teatru, jocuri la sala de sport și în aer liber, dansuri, rugăciune, cateheze, sfânta Liturghie, drumeții prin pădure, concursuri, ateliere, odihnă, momente de comuniune și serata de încheiere.

Redăm mărturia unui animator, Emilia Pârțac:

"Campusul pentru copii a fost o experiență nouă și inedită pentru mine. Am avut oportunitatea să întâlnesc persoane deosebite, atât copii, cât și animatori, să mă autodepășesc prin realizarea activităților alături de cei mici și nu în ultimul rând, să aflu care este secretul adevăratei fericiri. Acest lucru ne-a fost înfățișat pe parcursul pieselor de teatru pregătite de copii cu ajutorul Teatrului din clopotniță, fiecare scenetă apropiindu-ne de aflarea misterului.

După încheierea fiecărei scenete, copiii se îndreptau la echipele lor («Fericiții», reprezentați de culoarea albastră, «Bucuroșii», de culoarea galbenă, «Zburdalnicii», de culoarea verde, și «Zâmbăreții», de culoarea roșie) pentru momentul de formare, unde dezbăteau și deslușeau secretul adevăratei fericiri, îndrumați de către animatori.

În fiecare zi am invocat mijlocirea fericitului nostru Anton Durcovici, cel care într-adevăr ne-a învățat că «Cu Isus sunt fericit!». Imaginea fericitului Anton a stat mereu în fața noastră și ne-a inspirat în toate activitățile.

Olimpiada, alcătuită din jocuri diverse la sala de sport, la subsolul bisericii sau în aer liber, a avut drept scop dezvoltarea spiritului de echipă și a responsabilității. Totodată, jocul a oferit adrenalina campusului.

În fiecare zi ne-am rugat sfântul Rozariu în biserică sau și am participat la sfânta Liturghie.

Ziua de vineri a reprezentat apogeul campusului. Copiii și animatorii au plecat în drumeție prin pădure, de la Trebeș la Lespezi, ziua încheindu-se cu participarea la sfânta Liturghie, la Lespezi, și cu un schimb de experiență cu tinerii de acolo.

Momentul artistic de sâmbătă, realizat de copii pentru părinți și invitați, a încheiat campusul, fiecare rămânând cu amintiri si prietenii durabile, dar mai ales cu dorința de a participa și la campusul de anul viitor".

Redacția Biserica și viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-28 iunie: Bacău ("Sfântul Nicolae"): Campusul pentru copii "Cu Isus sunt fericit"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat