Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: "O iubire veșnică într-un trup limitat"

La Centrul social pentru promovarea valorilor "Gaudium et Spes", din Traian-Neamț, în perioada 25-28 iunie 2014 s-au desfășurat zile de reculegere pentru familii, cu tema "O iubire veșnică într-un trup limitat". Tema meditațiilor a fost prezentată de către părintele Felician Tiba încă de la deschidere și până în ultima zi.

În toate aceste zile pe care le-am petrecut împreună, am încercat să ne amintim că "omul nu poate trăi fără iubire".

Ghidați de o parte a enciclicei sfântului Ioan Paul al II-lea, Redemptor hominis, 10, am aprofundat rolul nostru în familie și rolul familiei într-o societate care pare să fi uitat familia și importanța ei.

Am continuat apoi meditațiile despre "o iubire veșnică într-un trup limitat" în fața "Magazinului bijutierului". O experiență pe care nu o vom uita niciodată!

Fiecare acțiune a noastră a însemnat un exercițiu spiritual: Laudele de dimineață, cântările, sfânta Liturghie și ora de adorație. Toate ne-au ajutat să descoperim că iubirea, pentru a putea fi manifestată, are nevoie de un trup și că adevărata frumusețe a trupului este dată chiar de frumusețea sufletului și numai iubind sufletul aproapelui dăruim din iubirea infinită pe care am primit-o de la Dumnezeu.

Lucrurile autentice, după cum spunea părintele Felician, se obțin cu sacrificii mari, iar Dumnezeu trimite mereu semne ale prezenței sale în viața noastră, mai ales în viața de familie, pe "Calea crucii vieții noastre de familie".

Încurajați și îmbogățiți spiritual, ne-am reîntors la casele noastre liberi, pregătiți mai mult ca oricând să trăim iubirea integrală și viața de familie autentică, așa cum a dorit-o Dumnezeu în planul său de iubire.

Ospitalitatea și truda preoților de la Traian ne-au copleșit și ținem să le mulțumim pentru că au știut să ne ajute să fim pentru mai multe zile ca o mare familie de familii.

Fam. Gherghelaș Adrian și Simona

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-28 iunie: Traian: "O iubire veșnică într-un trup limitat"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat