Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fermo (Italia): Hirotonirea a doi preoți români

Sâmbătă, 28 iunie 2014 - în anul în care Dieceza de Iași sărbătorește 130 de ani de la înființare, prin numirea primului episcop Nicolae Iosif Camilli, originar din Monterubbiano (Fermo) - Arhidieceza de Fermo din Italia s-a îmbogățit cu doi noi preoți și nouă diaconi, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a arhiepiscopului Luigi Conti. Unsprezece istorii, în care dorințele omenești se intersectează cu planul și voința lui Dumnezeu.

Părintele Daniel Amihăesei s-a născut la 7 iunie 1985, la Roman,. A frecventat Seminarul mic de la Bacău și Seminarul mare de la Iași. A intrat în Seminarul diecezan de la Fermo în luna septembrie 2011. A continuat studiile și a făcut pastorație în Parohia "Sant'Antonio di Padova" din Fermo și în parohiile "Santa Maria" și "SS. Salvatore" din Montegranaro, unde se afla și în prezent. A fost sfințit diacon la 7 decembrie 2013 și este încardinat în Dieceza de Fermo.

Părintele Cristian Bulai s-a născut la Bacău pe 10 august 1982. A frecventat Seminarul mic de la Bacău și Seminarul mare de la Iași. În prezent frecventează cursurile pentru obținerea licenței în teologie la Institutul Teologic Marchigian de la Ancona. A intrat în Seminarul diecezan de la Fermo în luna septembrie 2010. A continuat studiile și a făcut pastorație în Parohia "Gesù Redentore" din localitatea Casette d'Ete, în Parohia "Sant'Anna" din localitatea Porto Potenza și în Parohia "San Michele Arcangelo" din Monteurano, unde se află și în prezent. A fost sfințit diacon la 7 decembrie 2013 și este încardinat în Dieceza de Fermo.

În Dieceza de Fermo mai slujește și părintele Ilie Vasile, originar din Focșani, care a fost sfințit la 28 aprilie 2007, primul preot străin încardinat în această dieceză, în prezent fiind paroh al Parohiei "Santissimo Salvatore" din Sant'Angelo in Pontano. La sfânta Liturghie de hirotonire au participat preoți din dieceză și din străinătate, rudele celor hirotoniți, credincioși din parohiile unde se află în prezent.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru darul acestor noi preoți și implorăm harul și binecuvântarea sa asupra lor, a familiilor care le-au dat viață, a binefăcătorilor, a tuturor credincioșilor pe care-i vor păstori.

Pr. Ilie Vasile


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat