Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Iași: Invitație la conferința de deschidere a proiectului "Servicii de Evaluare Formare și Incluziune - S.E.F.I."

Centrul Diecezan Caritas Iași, în parteneriat cu Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj și Opera Villaggio del Fanciullo Trieste-Italia, organizează conferința de deschidere a proiectului "Servicii de Evaluare Formare și Incluziune - S.E.F.I." POSDRU/125/5.1/S/127865, vineri, 6 iunie 2014, ora 11.00, la clădirea din str. Vasile Lupu, nr. 134, aparținând Centrului Diecezan Caritas din Iași.

Proiectul SEFI este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenție 5.1.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea capacității de ocupare pentru 630 de persoane inactive, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și persoane care au părăsit timpuriu școala, din care peste 48% sunt femei, din Regiunile Nord-Est și Nord-Vest, pentru a intra sau reveni pe piața forței de muncă, pe parcursul a 18 luni.

Proiectul propune reducerea șomajului și creșterea ocupării în rândul grupului țintă, prin realizarea unei rate de ocupare de cel puțin 13% și se adresează atât șomerilor tineri între 16-24 de ani, șomerilor peste 45 de ani, cât și șomerilor de lungă durată, tineri și adulți, care nu au nicio calificare sau calificările acestora nu mai corespund cu cerințele de pe piața muncii. O activitate importantă a proiectului este furnizarea de formare profesională. 567 de persoane din grupul țintă vor fi formate și certificate în meserii cerute de piața locală: confecționer asamblor textile, tehnician maseur, cosmetician, camerista, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, patiser, agent pază, masaj, operator introducere, prelucrare și validare date, comunicare în limba engleză.

"În speranța că veți da curs invitației noastre, contribuind astfel la o promovare cât mai corectă și transparentă a informațiilor privind implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene în România și importanța acestora pentru dezvoltarea societății noastre, vă mulțumim!"

Participarea la conferință trebuie confirmată până la miercuri, 4 iunie 2014, la ora 16.00, la persoana de contact Dănuț Cojocariu, manager proiect, tel. 0729/550052 sau prin e-mail la contact@caritas-iasi.ro.

Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat