Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Prima Sfântă Împărtășanie și procesiune de Joia Verde

Duminică, 22 iunie 2014, în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava au primit trupul și sângele lui Cristos pentru prima oară 20 de copii. Evenimentul a fost unul cu totul deosebit întrucât la finalul sfintei Liturghii a avut loc procesiunea dedicată sărbătorii cu numele de Trupul și Sângele lui Cristos din Joia verde, procesiune în timpul căreia cei 20 de copii au aruncat petale de flori în fața preasfântului sacrament.

Sfânta Liturghie solemnă a început la ora 11 și a fost prezidată de părintele decan Iosif Păuleț, concelebrând părintele vicar decanal Cristinel Gal. Slujba a fost animată în întregime de către copiii participanți la Prima Sfântă Împărtășanie. Aceștia au citit lecturile, prin aceasta vestind cuvântul lui Dumnezeu, au cântat cu mare înflăcărare, au dus daruri de mulțumire în fața altarului, iar la final l-au adorat pe Dumnezeu din preasfântul sacrament aruncându-i înainte petale de flori în semn de respect, umilință și cinste.

De pregătirea copiilor pentru acest mare eveniment s-a ocupat părintele vicar Cristinel Gal. Acesta a avut grijă să le explice întrebările din catehism, precum și marea semnificație a sacramentului Euharistiei. Pregătirea a fost una pe măsură, deoarece momentul primirii trupului și sângelui lui Cristos a fost trăit cu mare intensitate de fiecare copil. Acest eveniment profund spiritual a fost prilej și pentru părinții, rudele și apropiații copiilor să-și amintească făgăduințele făcute la Botez și să-și mărturisească credința.

Sfânta Liturghie s-a sfârșit cu procesiunea cu preasfântul sacrament în jurul bisericii. Copiii au intonat cântece de preamărire, au aruncat cu petale de flori și s-au închinat celui care și-a oferit trupul și sângele ca hrană sufletească.

Fiecare copil a plecat acasă cu sufletul încărcat de hrană spirituală, iar bucuria lor a fost molipsitoare pentru toți cei din jurul lor. Ne bucurăm mult că acești copii l-au primit pe Isus în sufletul lor, și acum vor putea primi hrana aceasta sufletească ori de câte ori se simt înfometați după Cristos. Cristos trebuie să le fie călăuză în viață pentru a o putea trăi conform legilor creștinești în fruntea cărora se află iubirea.

A consemnat un tânăr formator

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iunie: Suceava: Prima Sfântă Împărtășanie și procesiune de Joia Verde


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat