Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: 32 de copii au primit Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 1 iunie 2014, în Parohia "Sfinții apostoli Petru și Paul" din Răducăneni, s-a celebrat Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor.

Biserica parohială era îmbrăcată în straie de sărbătoare, cu multe flori pe altar, cu mulțime de credincioși, în această zi deosebită, Ziua Internațională a Copilului. La Liturghia duminicală pentru copii și tineri de la ora 9.30, celebrată de părintele paroh Iulian-Eugen Kropp, însoțit de părintele vicar Gabriel Bîrnat, 32 de copii l-au primit cu bucurie pentru prima dată pe Isus în sufletele lor curate, au primit trupul și sângele Domnului sub chipul pâinii și a vinului.

După o pregătire de câteva luni în care copii au învățat noțiuni legate de credința creștină și după ce au luat cunoștință de poruncile lui Dumnezeu și ale Bisericii, după ce s-au pregătit cât mai bine să facă o spovadă bună, sâmbătă, 31 mai, copii au făcut prima spovadă, pentru ca apoi duminică, 1 iunie, părinții alături de copii lor, însoțiți de rude și cunoscuți, au retrăit momentul din Cenacol, unde apostolii cu sfânta Fecioară Maria erau adunați împreună în rugăciune.

Plecând de la mesajul minunat pentru Sărbătoarea Copiilor pentru anul acesta: "Cu Isus sunt fericit!", la predică toți copiii au fost invitați să se apropie de Isus, cel care îi cheamă pe copii să vină la el, cel care oferă fericirea adevărată în prezența sa Euharistică, în sfânta Împărtășanie. Fericirea adevărată o găsim cu toții în casa Domnului, atunci când ne unim cu toții în rugăciune, atunci când stăm cu toții la aceeași masă în bucuria fraternității. În această lună, închinată cinstirii inimii preasfinte a lui Isus, descoperim iubirea lui Dumnezeu care se revarsă în iubirea lui Isus, din Inima sa iubitoare și deschisă să ofere nenumărate daruri.

Apoi cu lumânările aprinse în mână, copiii, 14 fetițe și 18 băieți, au reînnoit făgăduințele făcute la botez de către părinți și nași, lepădându-se acum personal de satana și oferindu-se cu totul lui Isus Cristos, făgăduind să participe la sfânta Liturghie duminicală și să-l primească cât mai des pe Isus, înțelegând mai bine cuvintele cântecului: Sunt cuprins de fericire, / Căci îl am pe Dumnezeu, / Pe stăpânul vieții mele, / Care m-a iubit mereu.

Momentul cel mai emoționant a fost atunci când copiii, cu toată reculegerea, doi câte doi, s-au apropiat de treptele altarului pentru a primi sacramentul Euharistiei, trupul și sângele Domnului sub chipul pâinii și a vinului, ca hrana atât de necesară sufletelor noastre.

Copiii s-au implicat cântând cu bucurie, susținuți de ceilalți copii și tineri prezenți la celebrare, au citit lecturile, au proclamat invocațiile și au adus darurile la altar.

La sfârșitul sfintei Liturghii, fiind și ziua Comunicațiilor Sociale, elevii care au fost premiați la Olimpiada de religie la nivel județean și național au primit din partea părintelui paroh mai multe cărți cu caracter religios ca prețuire pentru rezultatele obținute, la fel și educatorii lor care i-au susținut.

După sfânta Liturghie, la "Casa Nazaret" a surorilor misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt", copii au luat o mică gustare, au primit amintiri de la părintele paroh, au făcut fotografii, apoi au asistat la un frumos program artistic prezentat de copii și tinerii comunității noastre, cu ocazia Zilei copilului la nivel parohial.

Mulțumim tuturor celor care au colaborat și s-au implicat în pregătirea și buna desfășurare a acestei minunate sărbători.

Le dorim acestor copii să nu uite niciodată această zi minunată, să o păstreze ca pe una din cele mai frumoase amintiri și niciodată să nu se despartă de prezența Domnului din viața lor și să știe că împreună cu Isus pot fi feriți.

Pr. Iulian-Eugen Kropp

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iunie: Răducăneni: 32 de copii au primit Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat