Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Rămâi cu bine, grădiniță!

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu am povesti...

În urmă cu doi ani, sperioși, cu lacrimi în ochi și nedumeriți, strâns ținându-se de mâinile părinților, se făcea că soseau în Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani 24 de pitici. Nu știau să se îmbrace, în șireturi se-ncurcau, ba mai mult, când era vorba de activități, unii dintre ei plângeau. Timpul însă a trecut, minutele s-au scurs, adunându-se în ore, orele au devenit mai apoi zile, zilele au devenit săptămâni, săptămânile s-au strâns în luni, iar lunile s-au adunat mai apoi în ani. Și au trecut așa doi ani, timp în care piticii sperioși de odinioară au devenit preșcolari adevărați, identități unice, care au rezonat afectiv cu toate elementele mediului de viață în care s-au aflat. Ancorați într-o lume în care principala caracteristică este dinamismul, acești copiii au avut nevoie de șansa de a-și dezvolta abilități și deprinderi care să îi ajute să răzbată. Au participat astfel în toată această perioadă petrecută în Grădinița "Sfânta Ana" la activități diverse, și-au format deprinderi și abilități, au acumulat cunoștințe și, ceea ce este mai important, și-au făcut prieteni și au învățat să fie prietenoși. Conștienți că ceea ce fac copiii este autentic și din suflet, am voit ca amintirea cea mai frumoasă din copilărie să rămână copilăria însăși, care înainte de toate înseamnă: inocență, seninătate, experiențe noi, zâmbet. De aceea, prin programele și activitățile desfășurate, am încercat să cultivăm aceste caracteristici ale copilăriei prin cea mai frumoasa activitate - jocul.

Am fi vrut ca această poveste să nu aibă sfârșit, însă a venit și ziua în care a trebuit să înapoiem acești copii acelora care ni i-au încredințat acum doi ani. Părinții, căci despre ei este vorba, au constatat însă fiecare că ne-a încredințat un copil și acum i-a fost înapoiat mai înțelept, mai matur, mai responsabil, mai înalt, cu o altă greutate și o nouă condiție fizică. Deși acești copiii ar fi crescut și în absența experienței din Grădinița "Sfânta Ana", trebuie să mărturisim că a fost în aceeași măsură o bucurie și un privilegiu să le cultivăm personalitatea și să ne minunăm de miracolul devenirii lor. Am înapoiat deci copiii părinților lor, însă cu reținere în suflet, pentru că în timpul petrecut împreună am devenit parte unul din celălalt. Am zâmbit împreună, am învățat unul de la celălalt, ne-am jucat, am studiat și ne-am îmbogățit reciproc.

Înainte însă de a pleca din grădinița noastră, cei 24 de copii au desfășurat în ziua de 18 iunie 2014 un ultim program artistic intitulat "Adio, grădiniță". Au dorit să arate celor prezenți (părinți, bunici și rude) că nu mai sunt atât de mici și că timpul petrecut în Grădinița "Sfânta Ana" a fost unul foarte valoros. Au prezentat astfel cu mult entuziasm câteva aspecte din viața lor de grădinari prin cântec, poezie, dramatizare și dans. Și-au luat apoi rămas bun de la educatoare și surori, de la colegii mai mici și de la jucării. Au fost strigați pentru ultima oară la catalog după care au primit diplomele de absolvenți ai Grădiniței "Sfânta Ana".

După minunata serbare prezentată, absolvenții grupei mari au mai rămas câteva ore împreună la tradiționalul banchet pentru alte momente de destindere și voie bună. A fost un prilej excepțional pentru a conștientiza părinții că acești minunați copii au scris încă o filă importantă din istoria Grădiniței "Sfânta Ana", pentru care le mulțumim și îi asigurăm de toată prețuirea noastră!

Prof. înv. preșc. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iunie: Săbăoani: Rămâi cu bine, grădiniță!


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat