Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Prima Împărtășanie pentru copiii din comunitatea românilor catolici

Duminică, 22 iunie 2014, în sărbătoarea Corpus Domini, șase copilași din comunitatea românilor catolici din Padova l-au primit cu mare bucurie pentru prima oara pe Isus în sfânta Împărtășanie.

Timp de circa șase luni, la pregătire au fost alături de ei pr. Marius Catrințașu și două catehete care i-au ajutat în cunoașterea cât mai profundă a lui Isus atât prin activități distractive (jocuri, desene, rebusuri etc.), cât și catehetice.

Sâmbătă seara, însoțiți de părinți și cu mari emoții, candidații au primit sacramentul Pocăinței.

Duminică dis-de-dimineață, îmbrăcați de sărbătoare, acești minunați copilași au fost întâmpinați cu multă dragoste de către pr. paroh Claudiu Ianuș.

Solemnitatea sfintei Liturghii a început cu o procesiune în care fiecare copil ducea în mână o lumânare apoi în spatele lor urmau părinții, preoții și întreaga comunitate.

Ajunși în fața altarului, cu glas tremurător fiecare candidat a răspuns "Prezent" la chemarea lui Isus care îi aștepta cu drag pe altar.

Celebrarea a continuat cu un moment foarte emoționant pentru tații acestor copii care printr-un gest simbolic au trebuit să aprindă de la lumânarea pascală lumânarea pe care fiecare copil o avea în mână la procesiune și să o dăruiască propriului copil în semn de angajament și de a fi mereu lumină în creșterea și educare în credința a acestora.

La predică, pr. Marius în mod interactiv îi invita pe copii să rămână mereu "frumoși ca în aceasta zi, înfometați de Isus ca în această zi și curioși în a-l descoperi pe Isus așa cum au fost pe parcursul pregătirii lor".

După predică, în fața altarului și cu mâinile impuse pe Noul Testament, fiecare copil a făcut reînnoirea promisiunilor de la Botez.

Momentul cel mai important al sfintei Liturghii a fost cel al împărtășirii copiilor cu trupul și sângele lui Cristos. La acest moment au avut bucuria ca ei să fie însoțiți de părinți.

Întreaga comunitate romano-catolică din Padova a contribuit în mod deosebit ca această sărbătoare să rămână de neuitat pentru acești minunați copilași.

La final părintele paroh a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi plină de haruri, precum și tuturor celor care au fost prezenți la această celebrare.

Împreună cu cei șase candidați mulțumim lui Isus, "prietenul copiilor", pentru această zi frumoasă și îl rugăm să ne însoțească mereu pe drumul vieții.

Irina Gherguț Grandin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iunie: Padova: Prima Împărtășanie pentru copiii din comunitatea românilor catolici


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat