Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Sărbătoarea hramului și prezentarea Bibliei

În lumina curată a popasului prilejuit în ziua de duminică, 1 iunie 2014, de celebrarea hramului bisericii noastre "Înălțarea Domnului" din Moinești, bucuria de spirit a sfintei Liturghii, prezentarea Bibliei, clipa de mulțumire în rugăciune lui Dumnezeu, licărul de lumină din ochii celor prezenți a creionat, pentru comunitatea catolică din Moinești, o sărbătoare deplină.

La încheierea sfintei Liturghii a hramului, exprimând angajamentul nostru umil și generos, cu statornică iubire creștină, cu deosebit respect și recunoștință le-am mulțumit părintelui paroh Ludovic Butnărașu și tuturor preoților care au fost prezenți la această celebrare și în mod deosebit pr. prof. dr. Daniel Iacobuț pentru cuvintele Sfinției Sale, cuvinte care zidesc, pentru ceea ce a dăruit fiecăruia dintre noi, durabil și definitiv.

Pentru ce iubim această sărbătoare? Pentru că Isus, prin înălțarea sa la cer, nu se desparte de noi. Prin prezența sa invizibilă, spiritualizată rămâne în toate locurile din cer și de pe pământ, deodată, ne oferă ajutor și sprijin în toate momentele vieții, ne dăruiește credință, iubire și speranță, ne este putere în trăirea vieții creștine, în vestirea evangheliei mântuirii, ne dă curaj și îndrăzneală spre a aspira mereu spre înalt, ne dă harul și cuvintele potrivite pentru a-i convinge pe oameni că nu există mântuire în afară de Isus.

Într-o atmosferă de bucurie, după lansarea oficială a Bibliei tradusă în limbă română la 28 iunie 2013, comunitatea catolică din Moinești a primit și ea în această zi ca pe un dar binecuvântat prima traducere integrală a Bibliei, eveniment cu profundă încărcătură spirituală, căci Sfânta Scriptură este pentru Biserică și pentru fiecare creștin regula supremă a vieții.

Aducem un emoționant și recunoscător salut părintelui Alois Bulai, inițiatorul acestei traduceri, dar și tuturor celor ce și-au adus contribuția importantă la această monumentală operă.

Mulțumim părintelui dr. Ștefan Lupu, profesor la Institutul Teologic din Iași și director al Editurii "Sapientia" pentru admirabila prezentare și pentru îndemnul adresat cititorilor de a experimenta faptul că, într-adevăr, "Cuvântul lui Dumnezeu e viu și plin de putere". El poate schimba vieți și îi poate transforma pe oameni. Rămânem impresionați de formația sa intelectuală și morală, de sensibilitatea, elevația, reflexivitatea în gândire, într-un cuvânt, de pasiunea cu care se dăruiește vocației de păstor al Bisericii Catolice.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi frumoasă și sperăm ca celebrarea la care am participat ne-a întărit în credință, în dragoste către Dumnezeu și către aproapele și în dorul de veșnicie.

În fiecare salut pascal adeverim, mărturisim și trăim victoria Mântuitorului. În această biruință credem și izbândim rostind imnul triumfului creștin.

Prof. Silvia Apostoliu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iunie: Moinești: Sărbătoarea hramului și prezentarea Bibliei


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat