Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Procesiune în solemnitatea Corpus Domini

Parohia romano-catolică "Înălțarea Domnului" din Moinești a participat cu mare bucurie, duminică, 22 iunie 2014, la procesiunea solemnă - desfășurată pe străzile orașului - specifică solemnității Trupul și Sângele Domnului, procesiune care a avut loc după celebrarea sfintei Liturghii.

"Eu sunt pâinea vieții", adevărul de credință pe care îl mărturisim zi de zi a fost actualizat, în mod special, în timpul acestei manifestări de credință și cinstire a prezenței lui Cristos în sfânta Împărtășanie, căci Isus este hrana sufletului nostru.

În cadrul sfintei Liturghii, părintele paroh Ludovic Butnărașu a mulțumit credincioșilor prezenți în număr foarte mare pentru a-și arăta dragostea față de Cristos, prezent în sfânta taină, pentru a-i aduce laude și recunoștință, pentru a-i încredința propria viață cu toate problemele ei.

De asemenea, a elogiat personalitatea fericitului Anton Durcovici, care a avut o devoțiune specială către sfânta Euharistie și a încurajat poporul creștin care i-a fost încredințat să cinstească neîncetat trupul și sângele Domnului.

După sfânta Liturghie, preot, ministranți, copii și tineri, credincioși de toate vârstele au dat mărturie de credință întregului oraș urmându-l pe Isus în cântece de laudă și rugăciuni. Fetițe și băieți au aruncat petale de flori. Au participat la procesiunea solemnă primarul orașului, Viorel Ilie, viceprimarul și alte autorități locale.

Participarea la această procesiune a devenit, așa cum a subliniat părintele paroh în cuvântul de învățătură rostit în cadrul sfintei Liturghii, o posibilitate de a înțelege că omul de astăzi în pelerinajul său pământesc este susținut permanent de prezența reală a lui Cristos.

Binecuvântarea finală a fost o revărsare de haruri asupra participanților în ai căror ochi de putea citi lumina bucuriei de a fi alături de Cristos.

Silvia Apostoliu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iunie: Moinești: Procesiune în solemnitatea Corpus Domini


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat