Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman (Parohia "Fericitul Ieremia"): Ziua Grupului "Mass-media"

A fost o asemenea zi? Da, anul acesta chiar în ziua de 1 iunie 2014, când s-a celebrat Cea de-a 48-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale și Ziua Presei la nivel diecezan. A fost și sărbătoarea grupului nostru redacțional, care de 111 luni intră în numeroase case și biblioteci, influențând mai mult sau mai puțin viața cititorilor. În acest sens, după ce am marcat acest moment în cadrul întâlnirii de lucru de vineri, 30 mai 2014, am avut ocazia ca la toate Liturghiile din cursul zilei de duminică să aprofundăm mesajul Sfântului Părinte, "Comunicarea în slujba unei culturi autentice a întâlnirii", și să participăm la câteva activități concrete: mediatizarea numărului pe luna iunie a publicației "Pași spre fericire", distribuire de CD-uri, cărți și reviste religioase, precum și pregătirea unui nou număr al publicației parohiale. În același timp, ne pregătim pentru campusul estival al grupului nostru, care a inclus până acum peste 100 de tineri.

În forma în care a apărut și numărul dedicat Zilei Presei, publicația noastră este un mijloc de evanghelizare, un mod simplu de a transmite Cuvântul lui Dumnezeu și numeroase învățături pentru formarea umană, intelectuală și spirituală a cititorilor. Scopul evanghelizării revistei noastre este de a conduce oamenii la întâlnirea personală cu Dumnezeu. "A transmite credința înseamnă a crea în orice loc și în orice timp condițiile pentru ca această întâlnire dintre oameni și Isus Cristos să aibă loc", ne spunea papa emerit Benedict al XVI-lea. Astfel, publicația "Pași spre fericire" are în prim plan această propunere de evanghelizare, de transmitere a Cuvântului divin în moduri concrete de viață. Actualul Suveran pontif, papa Francisc, ne-a vorbit despre "frumusețea credinței creștine" și despre "bucuria întâlnirii personale cu Domnul Isus", în comunitatea credincioșilor. De aceea, frumusețea și bucuria sunt două aspecte importante ale experienței creștine, pe care am căutat și noi să le abordăm de multe ori în cele peste 5.350 de pagini tipărite până acum.

Activitatea "Grupului Mass-media" recunoaște schimbările și perspectivele lumii moderne. Aici ne putem gândi la progresele uriașe ale științei și tehnicii, la lărgirea posibilităților în viață și a spațiilor de libertate individuală, la schimbările profunde în domeniul socio-economic. În acest sens, Biserica are multe exemple bune de sfințenie, pe care le oferim și noi cu atâta generozitate cititorilor.

În mesajul pentru acest an, papa Francisc dorește ca să punem comunicarea în slujba unei culturi autentice a întâlnirii cu Cristos întrucât "trăim într-o lume care devine mai mică și în care pare că este ușor să devenim aproapele celuilalt". Astfel, și revista noastră poate ajuta să ne simțim mai apropiați unii de alții, să ne reînnoim simțul unității în parohie, să ne ajute a fi alături de toate categoriile de persoane.

La mulți și inspirați ani, tuturor redactorilor și colaboratorilor!

Grupul "Mass-media"
al Parohiei "Fericitul Ieremia" Roman


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat