Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 11 mai 2014, în biserica "San Giovanni Battista" din Ladispoli, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.30, întreaga comunitate catolică românească s-a bucurat și a făcut sărbătoare împreună cu cinci fetițe care l-a primit pe Isus pentru prima dată în sfânta Împărtășanie.

După o perioadă de pregătire începută în luna octombrie, copiii, ajutați de părintele Adrian cât și de catehete, au descoperit și înțeles misterul sfintei Spovezi și al sfintei Euharistie, înțelegând cine este Dumnezeu și cât a făcut pentru noi.

Cu două zile înainte de această sărbătoare, copiii au trăit emoții profunde când s-au apropiat timid de confesional, primind cel de-al doilea sacrament din viața lor: sfânta Spovadă.

Toate fiind pregătite, duminică dis-de-dimineață, Giulia, Alessandra, Ilaria, Francesca și Rebecca îmbrăcate în haine deosebite și cu mari emoții au pășit în lăcașul sfânt în procesiune, însoțite de părinți și parohul acestei comunități, părintele Adrian Chili.

Pentru a intra cât mai repede în atmosfera de bucurie și emoție a sărbătorii, o fetiță sărbătorită ne-a recitat o poezie introductivă. Aceste cinci fetițe au citit aâat lecturile și psalmul cât și invocațiile de la rugăciunea credincioșilor. După predica părintelui Adrian, la care copiii au participat activ, a urmat mărturisirea de credință și reînnoirea făgăduinței făcute la botez. Oferirea darurilor pregătite special pentru acest eveniment, dar și unirea mâinilor cu păstorul lor la minunata rugăciune Tatăl Nostru, au îmbogățit și înfrumusețat Sfânta Liturghie. Punctul culminant al acestei sărbători a fost, pe cât de emoționant pe atât de profund, primirea lui Isus sub chipul pâinii și al vinului de către aceste fetițe.

După o poezie conclusivă, cele cinci fetițe i-au mulțumit lui Isus că a binevoit să vină în inima lor oferindu-și un crin lui Isus din Tabernacol și intonând cântecul: "Flori pentru Isus". Părintele Chili după ce le-a felicitat pe aceste cinci fetițe le-a mulțumit pentru bucuria, emoțiile și sărbătoarea pe care ne-au făcut să le simțim în această zi minunată. Pe lângă cuvintele de încurajare adresate copiilor părintele Adrian a mulțumit și catehetelor, corului și tuturor acelora care au făcut tot posibilul ca sărbătoarea Euharistiei să fie cât mai frumoasă; mulțumind totodată și părintelui Dorcu Petru care a fost disponibil pentru a asculta spovezile, în timpul acestei minunate celebrări.

Să-i mulțumim și noi lui Isus pentru toate sacramentele oferite dar mai ales pentru marele dar al Euharistiei, rugând-ul să păstreze în sufletele acestor copii dar și în noi toți, un suflet frumos, curat, bun și smerit.

Adriana Susanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 mai: Ladispoli: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat