Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Ziua Bolnavului în Parohia "Sfântul Anton de Padova"

În ziua de 13 mai 2014, zi dedicată la nivel diecezan bolnavilor, în amintirea aparițiilor sfintei Fecioare Maria la Fatima, comunitatea "Sfântul Anton de Padova" din Huși s-a adunat cu mic cu mare la Liturghia de seară, în rugăciune și solidaritate cu bătrânii bolnavi din parohie pentru a cere ajutorul divin de la Isus, Bunul Păstor, prin mijlocirea Maicii Sfinte din ceruri, Maria și a patronului bisericii, sfântul Anton de Padova.

Îndemnați de păstorul comunității, preotul paroh Andrei Ciobănică, credincioșii bolnavi s-au pregătit cu mare bucurie pentru a fi prezenți la sfânta Liturghie. Totuși, cu multe regrete și lacrimi în ochi, mulți dintre cei chemați nu au putut fi prezenți din cauza suferințelor și bolilor, dar, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al voluntarilor de la Caritas Huși, un număr de 31 de bolnavi au reușit să participe la această ceremonie, în cadrul căreia li s-a oferit și sacramentul Maslului.

Împreună cu întreaga comunitate, preoții, surorile și cei bolnavi au implorat în cadrul sfintei Liturghii protecția sfintei Fecioare Maria și mijlocirea de haruri prin patronul bisericii noastre, sfântul Anton de Padova.

Bucuria sufletească a bătrânilor era parcă fără margini: cuvintele de întărire din cadrul predicii care au subliniat importanța solidarității creștine și a carității față de aproapele, primirea sacramentelor Pocăința și Euharistia și Maslul, grija, simpatia și rugăciunile celor prezenți în biserică, toate acestea i-au făcut pe bătrâni să nu se mai simtă marginalizați sau uitați, ci să fie într-adevăr acasă, în familia creștină, printre frați.

Mulțumim părintelui paroh Andrei Ciobănică, sorei Ana Mihoc, voluntarilor Caritas Huși, precum și sponsorilor care au făcut ca această zi să fie cu adevărat memorabilă pentru bolnavii comunității "Sfântul Anton de Padova" din Huși.

Pr. Sergiu-Doru Stoica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Huși: Ziua Bolnavului în Parohia "Sfântul Anton de Padova"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat