Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Participarea persoanelor consacrate din Dieceza de Iași la beatificarea PS Anton Durcovici

Pe site-urile ercis.ro și secțiunea www.durcovici.ro, puteți găsi nenumărate materiale utile pe care vi le recomand cu căldură și care ne ajută să ne putem pregăti cât mai bine pentru beatificarea episcopului martir Anton Durcovici. Cu ușurință puteți observa numărătoarea inversă. Va fi fără îndoială un eveniment istoric de o mare importanță pentru care îi aducem lui Dumnezeu laudă și mulțumire.

Dorința Preasfințitului Petru este ca toate persoanele consacrate să aibă în vedere o cât mai bună pregătire spirituală pentru acest moment și să participe cu entuziasm și bucurie la această sărbătoare, siguri fiind că acest lucru îl va îmbucura pe PS Anton Durcovici care va deveni pentru noi toți un puternic mijlocitor pe lângă tronul milostivirii divine.

Prin intermediul Membrilor Comisiei pentru Viața Consacrată precum și a responsabililor zonali ați fost rugați să confirmați disponibilitatea dumneavoastră de participare la eveniment în ziua de 17 mai. Avem deja o statistică provizorie a participanților. Menționez însă că lista înscrierilor pentru persoanele consacrate rămâne încă deschisă, iar la solicitarea dumneavoastră pentru a avea ulterior alte Bilete de Acces, vă vom comunica telefonic sau prin e-mail în ce mod le veți primi.

Întrucât organizarea și realizarea cu decor și demnitate a beatificării comportă cheltuieli deosebit de mari, luând în considerare propunerea Consiliului Prezbiteral, prin adresa nr. 875/23.04.2014 Preasfințitul Petru Gherghel s-a îndreptat spre toate parohiile noastre solicitând pentru acest scop o colectă specială în ziua de 4 mai 2014. Totodată a venit și sugestia ca să ne adresăm și caselor călugărești prezente pe teritoriul Diecezei de Iași care să contribuie în măsura posibilităților și generozității specifice pentru susținerea financiară și acoperirea cheltuielilor inerente ocazionate de evenimentul beatificării.

Rugându-vă să ne fiți alături, vă reamintesc numărul de cont bancar al Episcopiei:

Beneficiar: Episcopia Romano-Catolică, Iași,
Cont bancar: RO 89 RNCB 0175 0335 9236 0001, deschis la BCR.

Destinația viramentului: sponsorizare pentru beatificare.

Aveți însă și posibilitatea ca înainte de beatificare sau în perioada imediat următoare să depuneți oferta dumneavoastră la casieria / contabilitatea Episcopiei.

În numele Episcopiei vă mulțumesc anticipat și sunt sigur că fericitul Anton Durcovici vă va răsplăti gestul și jertfa. Așteptându-vă cu drag la 17 mai la celebrarea beatificării, sperăm cu încredere că acest eveniment va aduce tuturor multă binecuvântare cerească și bogată propășire spirituală.

Cu dragoste fraternă,

Pr. Alois Fechet,
vicar episcopal


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat