Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sărbătoare în "Grupul Samuel"

Întâlnirile "Grupului Samuel" din cadrul Echipei de Pastorație Vocațională din zona Roman s-au încheiat cu multe roade și în acest an.

La 11 mai 2014, la Mănăstirea Surorilor Clarise din Roman a avut loc ultima întâlnire a "Grupului Samuel" și care în acest an sărbătorește 5 ani de la înființare.

La această întâlnire au participat un grup de 28 de tineri care au perseverat în acest timp de 7 luni, renunțând poate la unele distracții sau de a se odihni mai mult și au avut curajul de a veni o dată pe lună la aceste întâlniri pentru a intra în interior ca să vadă, să discearnă împreună cu însoțitorii care este voința lui Dumnezeu pentru fiecare și astfel să se poată apropia cât mai mult de Dumnezeu și de aproapele, deoarece "Grupul Samuel" este un drum de căutare și decidere, care orientează viața către o alegere liberă de dedicare totală lui Dumnezeu și celorlalți (în căsătoria creștină, în viața consacrată sau ministerul sacerdotal).

Cunoscându-l mai mult pe Cristos, aprofundând credința, rugăciunea și exercițiul continuu al discernământului făcut împreună cu însoțitorul spiritual, "Grupul Samuel" este un ajutor foarte mare pentru toți tinerii dornici de a descoperi visul lui Dumnezeu pentru ei.

Celebrantul principal al acestei sfinte Liturghii a fost pr. Alois Fechet, care de fiecare dată ne-a însoțit îndeaproape și ne-a încurajat de a merge cu mult curaj înainte, atât pe noi animatorii, cât și pe tinerii prezenți.

La predică ne-a încurajat să continuăm această inițiativă atât de importantă și în folosul atâtor tineri dornici de a-l cunoaște mai îndeaproape pe Cristos și de a se lăsa conduși de lumina Duhului Sfânt.

Ne-a vorbit și de episcopul nostru martir Anton Durcovici care urma să fie beatificat pe 17 mai la Iași, pe care ni l-a dat ca și exemplu demn de a fi urmat deoarece și el lucra într-un mod neobosit cu tinerii.

Îi mulțumim Domnului pentru acest drum plin de roade atât pentru animatori, cât mai ales pentru acești tineri minunați, care nu voiau ca acest drum să se termine atât de repede, deoarece s-au simțit foarte bine și mai ales au redescoperit iubirea preferențială pe care Domnul o are pentru fiecare.

La 25 mai împreună cu tinerii din toate grupurile, 5 la număr, care au făcut acest drum al "Grupului Samuel" și care au dorit să împărtășească cu noi cea de a 5-a aniversare, am fost pentru o zi la iarbă verde pentru a depăna amintiri și pentru mulți de a se reîntâlni cu animatorii și însoțitorii.

Totul a decurs într-o cimă de fraternitate și multă familiaritate, de aceea îi mulțumim Domnului pentru această ocazie pe care ne-a dat-o să putem retrăi bucuria întâlnirii cu Domnul și reîntâlnirea cu cei pe care Domnul ni i-a încredințat pentru a-i ghida și pentru a fi faruri luminoase în drumul vieții acestor tineri.

Echipa de Pastorație Vocațională din Roman


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat