Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Hramul comunității românilor catolici

Prilej de sărbătoare, din nou, pentru comunitatea din Lleida și Tarragona din Spania. Dacă am început luna mai punându-ne sub ocrotirea Sfintei Fecioare, nu puteam să o terminăm în alt fel decât invocând din nou ajutorul și ocrotirea ei, în ultima duminică a lunii mai (25 mai 2014), în cadrul sărbătorii hramului comunității românilor catolici. Un hram dedicat Mariei, Maica Unității, care se celebrează de câțiva ani în Lleida, Tarragona, Madrid și Zaragoza.

În compania unor oaspeți de seamă, precum preoții Cristian și Iulian din Iași, Leonard din Madrid, Ioan din Zaragoza, Cristian și Iulian din Lourdes, a seminaristului de la Lourdes, Daniel, a organistului Fidelis din Tămășeni, a unor oaspeți speciali și dragi atât din țară, cât și din localitate, ne-am adunat cu mic și mare la biserica "San Juan" pentru a celebra sfânta Liturghie. O celebrare solemnă, emoționantă la care și-au adus contribuția toți cei prezenți.

Părintele Iulian, la predică, printre altele, ne-a îndemnat în mod special să o invocăm pe Maica Unității, să o rugăm întruna printr-o simplă invocație: să ne facă asemenea Fiului său, căci aceasta duce la o unitate vizibilă - semn al unității cu Tatăl și între noi.

Imediat după Liturghie, ne-am îndreptat ca în fiecare an spre școala "Sagrada Familia" pentru a continua sărbătoarea, bucuria întâlnirii.

Uneori cuvintele nu sunt de ajuns pentru a explica un moment deosebit, alteori sunt de prisos, ceea ce este sigur este faptul că toți cei care au venit cu inima deschisă la sărbătoare au plecat cu ea plină de trăiri intense, suficiente pentru a continua aventura noastră împreună, spre sfințenie, pentru a ajunge a fi asemenea lui Isus.

Mulțumiri tuturor celor care au pus umărul la organizarea sărbătorii, mulțumiri acelora care au contribuit la susținerea materială a ei, îndeosebi părintelui Adrian, și nu în ultimul rând, mulțumiri Mamei cerești pentru tot harul pe care îl mijlocește pentru fiecare dintre noi.

Marie, Maica Unității, ajută-ne să fim asemenea Fiului tău!

Florentina Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 mai: Lleida: Hramul comunității românilor catolici


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat