Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Lansarea proiectului "Măsuri Active de Succes pentru Șomeri" - M.A.S.S.

Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj și partenerii săi: Centrul Diecezan Caritas Iași, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-catolic Blaj, Amber Business Consulting România SRL și Associazione Formazione Professionale del Patronato San Vincenzo anunță lansarea proiectului "Măsuri Active de Succes pentru șomeri" - M.A.S.S. - Contract nr. POSDRU/125/5.1/S/133894. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 mai 2014, la ora 11.00, la sediul Centrului Diecezan Caritas din Iași. Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 "Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul major de intervenție 5.1 "Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare".

Proiectul promovează și aplică măsuri active de ocupare pentru un număr de minimum 610 persoane, din județele Cluj, Iași, Bacău, Alba și Mureș, și facilitează integrarea acestora pe piața muncii. Astfel, grupul țintă al proiectului este format din 150 persoane inactive, 190 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 140 de șomeri de lungă durată, 80 de șomeri tineri și 50 de șomeri peste 45 de ani.

Activitățile proiectului se referă la furnizarea de servicii integrate, precum: informare, consiliere și orientare profesională, mediere ocupațională, cursuri de formare profesională în domenii cerute de piața muncii din județele vizate, dar și la asistență pentru demararea unei activități independente. Totodată, vor fi dezvoltate aplicații inovative multimedia care vor fi instalate pe tabletele speciale, oferite în cadrul proiectului cu titlu gratuit grupului țintă. Aceste aplicații vor ajuta beneficiarii să acceseze informații legate de piața muncii. De altfel, membrilor grupului țintă li se vor acorda și o subvenție pentru stimularea participării active la activitățile proiectului.

Proiectul a demarat la 4 aprilie 2014 și are o perioadă de implementare de 18 luni. Valoarea totală a proiectului este de 8.181.295,30 lei.

Mai multe detalii și informații referitoare la lansarea proiectului, se pot obține de la: pr. Egidiu Condac - Expert Tehnic Implementare Regiunea NE, Centru Diecezan Caritas Iași, telefon: 0232/210085, e-mail: contact@caritas-iasi.ro, www.caritas-iasi.ro

Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat