Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc": Prima Împărtășanie

Duminica a VI-a a Paștelui, 25 mai 2014, a reprezentat pentru 26 de copii din Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja o zi cu totul specială pentru că l-au primit pentru prima dată pe Isus Cristos sub chipul pâinii și a vinului în cadrul sfintei Liturghii celebrate de părintele paroh Iosif Demeterc.

Cu o zi în urmă, cu inima strânsă de emoție, acești copii s-au apropiat pentru prima oară și de confesional, unde s-au întâlnit personal și în taină cu Dumnezeu. Copiii s-au pregătit intens înțelegând în final că Isus Cristos este noul lor prieten și că toate faptele lor trebuie făcute astfel încât Isus să fie mândru de ei. De pregătirea lor catehetică s-au ocupat pr. vicar Marius și sr. Veronica.

Duminică dimineața, în sunetul clopotelor, copiii au pornit în procesiune până în fața altarului, dornici să aibă întâlnirea cu prietenul lor, Isus. Aceștia erau îmbrăcați în hăinuțe albe, simbolizând puritatea și inocența, dând astfel o atmosferă de adevărată sărbătoare, iar glasul cântecului lor scotea în evidență că nu mică le era emoția întâlnirii cu Isus în sfânta Taină.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh a accentuat valoarea sacramentului Euharistiei și importanța lui în viața oricărui creștin. Apoi, în cadrul predicii, pr. Iosif a subliniat îndemnul lui Cristos: "Lăsați pe copii să vină la mine, căci a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu!", spunându-le copiilor să nu-l refuze niciodată pe Isus, ci să meargă la el, căci un prieten adevărat niciodată nu le va putea întoarce spatele. Imediat după predică, cei 26 de copii, purtând lumânări aprinse în mâini, au reînnoit promisiunile făcute de părinții și nașii lor la Botez.

La final, fiecare copil a primit o amintire pentru a nu uita de angajamentele pe care le-a luat în această zi, iar după sfânta Liturghie s-au întreținut într-o atmosferă de sărbătoare atât în casa parohială, cât și în curtea plină de flori împreună cu părinții.

Mulțumim lui Isus, prietenul copiilor, pentru această zi minunată și pentru toate harurile revărsate din plin în sufletul acelora care au luat parte la această sărbătoare.

Sr. Iuliana Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 mai: Cleja "Sfântul Francisc": Prima Împărtășanie


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat