Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Chiuiești-Dej: Sărbătoarea familiilor din Eparhia Cluj-Gherla

"Ziditori ai împărăției lui Dumnezeu" a fost tema sărbătorii eparhiale a familiilor din Eparhia de Cluj-Gherla, greco-catolică, desfășurată sâmbătă, 24 mai 2014, la Chiuiești-Dej. Evenimentul a avut loc la inițiativa Departamentului pentru Familie și Viață și a Biroului Eparhial pentru Pastorația Familiei, din cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, avându-i ca protagoniști pe PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, și pe pr. Călin Sechelea, coordonator cu pastorația familiei. Invitat al întâlnirii a fost pr. Felician Tiba, din Dieceza de Iași, care a susținut conferința "Ce temelie ai pus lucrării tale?" (cf. Mt 7,24-27), citat care a fost și motoul întâlnirii.

Au participat circa 150 de familii din parohiile eparhiei, coordonate de către părinții parohi.

Evenimentul s-a deschis cu primirea episcopului Florentin și cu celebrarea sfintei Liturghii. A urmat apoi binecuvântarea pietrei pentru construirea unei case parohiale la Chiuiești, după care fiecare în parte și toți împreună s-au bucurat de momentul prânzului.

După-amiază părintele dr. Felician Tiba a ținut conferința "Ce temelie ai pus lucrării tale?" (cf. Mt 7,24-27) și s-au dat două mărturii de către două familii, după care s-au înmânat diplome celor care au aniversat 25, respectiv, 35, 40, 50 de ani de căsătorie.

Din partea PS Florentin, părintele Felician a primit "Diploma jubiliară - 160 de ani de la întemeierea Eparhiei de Cluj-Gherla".

Atelierele de discuție pe marginea unor teme actuale și importante, ca și punerea în comun a celor auzite, au constituit punctul central al întâlnirii de după-amiază.

Ziua s-a încheiat cu binecuvântarea episcopului Florentin și cu dorința revederii.

"Cât de minunat este Dumnezeu care a dat familiei demnitatea de a-i continua opera creației prin copiii pe care îi aduce în lume, cât de curajos a fost când a dat soților virtutea iubirii ca să se iubească așa cum el ne-a iubit pe noi și ce bine e când frații se adună împreună și au posibilitatea să împartă fiecare câte ceva din experiența lui!" - a fost mărturia unuia dintre cei prezenți.

Ovidiu Bișog

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 mai: Chiuiești-Dej: Sărbătoarea familiilor din Eparhia Cluj-Gherla


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat