Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 27 aprilie 2014, pentru comunitatea din Luizi-Călugăra a fost o zi de mare sărbătoare, în special pentru cei 35 de copii, care, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.00, celebrată de pr. paroh Daniel Lucaci, îmbrăcați cu toții la fel, în haină albă, cuprinși de mari emoții, cu fețele radiind de bucurie, dar și cu sufletul curat, l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor.

La acest eveniment important trăit de ei, alături de părinții, frații, rudele dar și de întreaga comunitate, însuși soarele strălucitor i-a însoțit pe parcursul întregii zile, apropiindu-i astfel de Isus.

După aproape un an de pregătire intensă, acești copii au învățat Catehismul cu multă responsabilitate, conștienți fiind de marele dar ce urmau să-l primească.

În ultimele două săptămâni, copii au participat zilnic la sfânta Liturghie, însoțiți fiind și de animatorii care le-au fost alături în tot timpul pregătirii lor. De pe fețele lor se putea citi o mare nerăbdare de a-l primi pe Isus, atenți fiind la cei care se puteau împărtăși deja.

Această sărbătoare de neuitat, după ce au sărbătorit și în familiile lor, s-a încheiat tot în fața lui Isus prezent în preasfântul sacrament, cu un frumos moment de adorație, în care acești copii cu glasul lor dulce, au mulțumit prin simple rugăciuni lui Isus pentru marele dar făcut sufletului lor.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru această sărbătoare, vom continua să ne rugăm pentru acești copii minunați, cerând de la Dumnezeu harurile necesare pentru a-i păstra sinceri, simpli și curați cu inima.

Maria Țîmpu-Cuna

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 aprilie: Luizi-Călugăra: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat