Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 


  

Roma: Al 45-lea Capitul General al Fraților Școlilor Creștine

Institutul Fraților Școlilor Creștine anunță că la 22 aprilie 2014 a început cel de-al 45-lea Capitul General, având ca moto "Această operă a lui Dumnezeu este și a noastră". Se desfășoară în casa fraților din Roma, în prezența a 93 de frați din 32 de țări, încheierea fiind prevăzută pentru 8 iunie 2014. Printre participanți este și fr. Vicențiu Ghiurcă, singurul reprezentant pentru provincia FSC "Europa Centrală", din care face parte și România. Actualul superior general este Alvaro Rodríguez Echeverría. Capitulul general este organizat odată la șapte ani.

Sfântul Ioan de La Salle, fondatorul FSC, a convocat pentru prima oara comunitatea sa de frați consacrați în anul 1694, la Paris. După 320 de ani, Frații Lasallieni se adună încă o dată pentru alegerea unui nou superior general, pentru a defini și pentru căuta împreună răspunsuri la provocările educative și pastorale pentru următorii șapte ani.

La Salle este o instituție religioasă care are scopul de a promova educația umană și creștină a tinerilor, în mod special a celor sărăci, după ministerul încredințat de Biserică. Timp de peste 300 de ani, Frații Lasallieni și-au consacrat viața acestei misiuni. Azi, acest institut este prezent în peste 80 de țări din lume, educând, împreună cu laicii, noile generații într-o diversitate mare de centre: de la școli maternale și primare, până la o vastă rețea de universități; centre de primire pentru copiii străzii și cămine pentru copii și tineri în situație de risc.

Actualmente în țară opere lasalliene sunt prezente la Iași, unde frații conduc un centru de plasament pentru copii și tineri, și la Pildești, localitate din județul Neamț, unde congregația are un liceu cu profil tehnologic pentru tinerii de la țară.

Fr. Jesus Sagredo, FSC


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat