Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou (BC): Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 27 aprilie 2014, a doua Duminică a Timpului Pascal, numită și Duminica credinței, 18 copii din Parohia "Sfântul Mihai" Satu Nou l-au primit pentru prima dată pe Isus în sfânta Împărtășanie în cadrul Liturghiei comunitare de la ora 11, prezidată de părintele paroh Serafim Romila.

După o perioadă intensă de pregătire începută încă din timpul Adventului, de muncă și de efort atât din partea copiilor, cât și din partea celor implicați în pregătirea lor, copiii au reușit să-l cunoască mai mult pe Isus prin aprofundarea învățăturii și adevărurilor ce stau la baza credinței noastre.

Cu o zi înainte de marele eveniment, sâmbătă, 26 aprilie, copiii s-au apropiat cu emoție și timiditate de scaunul de Spovadă însoțiți de familie, nași și prieteni.

Duminică, îmbrăcați de sărbătoare, în cadrul sfintei Liturghii, copiii au participat activ la acest moment important din viața lor: au citit lecturile și intențiile la rugăciunea credincioșilor, au adus darurile la altar, la ofertoriu, s-au rugat și au cântat din toată inima. După cuvântul de învățătură al părintelui paroh, copiii, cu lumânările aprinse în mâini, au reînnoit făgăduințele făcute de părinți și nași la botez, manifestând dorința de a trăi numai pentru Cristos. "Eu mă lepăd de Satana, și de toate faptele lui, și de toată trufia lui, și mă dau cu totul lui Isus Cristos".

Momentul cel mai important al sfintei Liturghii a fost cel al împărtășirii copiilor cu trupul și sângele lui Cristos. Cu lumânările aprinse, simbol credinței și al sufletului curat, s-au apropiat de prietenul cel mai bun, Isus Euharisticul, pe care l-au invitat, primit și păstrat în suflet. La acest eveniment au participat și părinții copiilor nașii și apropiații lor care i-au susținut și încurajat pe copii prin rugăciunile lor și prin comuniunea la masa euharistică.

La sfârșitul Liturghiei, copii au mulțumit bunului Dumnezeu și Bisericii fiind în acest an binecuvântat, dedicat episcopului Anton Durcovici, prin care copii și-au manifestat iubirea și credința lor mulțumind pentru acest dar minunat: familiilor, părintelui și tuturor celor implicați în pregătirea lor și tuturor credincioșilor din parohie.

Celebrarea s-a încheiat în casa parohială unde copiii au continuat comuniunea cu părintele, păstorul inimii lor, unde au servit o gustare incluzând și tortul festiv, dar și o mică amintire prin care copiii să-și aducă aminte de acest minunat dar supranatural pe care îl vor prețui toată viața.

Sara-Delia Alexe
și Ana-Maria Lenghen

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 aprilie: Satu Nou (BC): Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat