Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: "Familiile sfântului Ioan Paul al II-lea"

Sâmbătă, 26 aprilie 2014, am încheiat o etapă principală a vieții noastre, cursurile de formare umană de la Traian; "un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire" ("That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind", după cum a spus Armstrong, primul om care a pus piciorul pe lună.

Aceste cursuri (două zile) au fost un pas mic pentru noi, ca un cuplu care ne pregătim în vederea căsătoriei, dar, pe cât de mic a părut, suntem convinși că pe atât de important ne va fi pentru viitoarea noastră viață de familie.

În esență, conținutul lor este recomandabil oricărei perechi de tineri care s-a decis să pornească împreună pe drumul vieții. Au însemnat pentru noi o creștere în ceea ce privește viitoarea noastră viață conjugală. Acolo am înțeles că unirea noastră liberă și totală ca soț și soție, deschisă spre viață și spre iubirea sinceră dintre noi, va caracteriza aproape sută la sută viața noastră de familie. Din cele auzite am avut posibilitatea de a cunoaște în profunzime tainele vieții de familie. Fiecare temă abordată a condus la o mai bună înțelegere a rolului de soț sau soție. Am aflat aspecte pe care nu le cunoșteam și ne-am îmbogățit cu experiențele vii ale relatorilor deja căsătoriți.

Nu putem spune că a fost ceva care să nu ne intereseze, deși pornisem de acasă cu ideea că "ce se mai poate spune în condițiile în care știm atâtea!" A fost un prilej deosebit și special pe care îl recomandăm fiecărui cuplu ce urmează să primească binecuvântarea lui Dumnezeu în sacramentul căsătoriei.

Și pentru că am încheiat acest curs în vigilia canonizării papei Ioan Paul al II-lea, "papa familiei", îl vrem ca patron, patronul familiilor din Dieceza de Iași, al fiecărei familii, în special al acelora care sunt și astăzi pradă egoismului, interesului personal, folosirii omului de către om, ca să înțeleagă cât de nobilă este chemarea la viața de căsătorie și cum prin ea, prin căsătorie, așa cum ni s-a spus, Dumnezeu își manifestă în mod sublim iubirea sa față de om.

Vrem să fim "familiile sfântului Ioan Paul al II-lea"!

Sorin-Constantin Amoagdei
și Ana-Maria Minac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 aprilie: Traian: "Familiile sfântului Ioan Paul al II-lea"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat