Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Un gând de recunoștință pentru mama

Sâmbătă, 8 martie 2014, în comunitatea din Tămășeni, un număr impresionant de copii au prezentat un mic spectacol dedicat mamelor și bunicelor noastre.

Gândul nostru de recunoștință și de iubire a început cu celebrarea sfintei Liturghii la care ne-am rugat împreuna de la mic la mare, de la copil la cei mai bătrânei pentru toate mamele din comunitatea noastră, dar și din lumea întreagă.

Un moment cu totul și cu totul special a fost la predica părintelui paroh Petru Beșleagă, care a punctat foarte frumos cine este mama și care este rolul ei, invitându-i pe toți copii prezenți să rostească într-un singur glas: Mulțumesc, mămico! Te iubesc, mămico!

După sfânta Liturghie, printr-un frumos colaj de cântece și poezii, le-am urat tuturor femeilor, în mod special mămicilor și bunicilor, un călduros "La mulți ani", arătându-le astfel cât de mult le prețuim, le iubim și mai ales le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru noi.

"Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat de la tine: cum să dăruiesc necondiționat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fără a cere nimic în schimb, tu ești cea care mi-a oferit sprijin și încurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viața părea împotriva mea. Mulțumesc, mama!" - iată unul din gândurile noastre speciale pentru mame.

Mulțumim Măicuței din cer care ne veghează și ne iubește, mulțumim din suflet acestei făpturi care ne-a dat viață, mama, mulțumim tuturor bunicuțelor, mătușilor, surorilor și le urăm viață lungă și multă sănătate. Mulțumim părintelui paroh Petru Beșleagă și părintelui vicar Mihai Savin, pentru că sunt mereu deschiși și alături de noi în orice inițiativă pentru binele comunității.

Prof. Maria Andrici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Tămășeni: Un gând de recunoștință pentru mama


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat