Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Reînnoire de voturi

Sărbătoarea Buna-Vestire a fost pentru Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" un prilej de mare bucurie pentru că două surori din institut au reînnoit da-ul lor lui Cristos și o postulantă a intrat în noviciat în ziua de marți, 25 martie 2014, în cadrul unei sfinte Liturghii de la ora 17.00 care a fost prezidată de PS Petru Gherghel în biserica "Coborârea Sfântului Duh" din Barați. Evenimentul a marcat și împlinirea a 20 de ani de când s-a deschis casa de noviciat "Buna-Vestire" din Barați (25 martie 1994).

Sr. Sabina Brigita Brandiu (Săbăoani "Sfânta Cruce") a reînnoit voturile pentru trei ani, iar sr. Bianca Rotaru (Nicorești) a reînnoit voturile pentru un an, postulanta Veronica Dogaru (Galbeni) a intrat în noviciat.

Surorile profese și noua candidată s-au pregătit pentru acest moment participând la un curs de exerciții spirituale conduse de pr. Petru-Sebastian Tamaș și la un curs de formare care a fost condus de către pr. Eduard Patrașcu, la casa de formare "Buna Vestire" din Barați, în perioada 21-28 martie 2014. La acest curs de formare și exerciții spirituale a mai participat și un grup de 30 de surori din același institut.

Ceremonia profesiunii religioase a fost prezidată de PS Petru Gherghel alături de care au concelebrat și alți preoți. Surorile au reînnoit voturile în fața sorei Lenuța Băcăoanu, superioara generală. La acest moment, cele două surori au avut alături numeroase persoane consacrate, precum și credincioși din Barați care au participat la sfânta Liturghie, aducând laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul vocației la viața consacrată.

La omilie, PS Petru Gherghel a spus: "Buna-Vestire înseamnă o zi de reînnoire a bucurie venirii lui Cristos pe pământ, o zi de admirație a dăruirii Mariei, mama lui Isus și a noastră, o zi fericită pentru toate persoanele consacrate mai ales pentru cele care astăzi i-au spus «da» lui Isus, dar și pentru fiecare creștin care nu uită să dea răspuns chemării primate și să reînnoiască hotărârea luată la Botez. Suntem îndreptățiți să ne bucurăm cu toții și să repetăm: «Iată, vin, Doamne, să împlinesc voința ta; iată-mă, trimite-mă pe mine»"

La momentul împărtășaniei, surorile au cântat "Magnificat" ca mulțumire pentru darul chemării și pentru harurile primate în timpul exercițiilor spirituale.

După sfânta Liturghie au urmat felicitările, fotografiile și o agapă.

SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Barați: Reînnoire de voturi


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat