Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Verona: Hramul comunității catolice române

Într-o atmosferă de mare sărbătoare, amintindu-ne cu bucurie de celebrările hramurilor din țară, duminică, 29 septembrie 2013, s-a celebrat hramul comunității catolice române din Verona, care o are ca protectoare pe sfânta Tereza a Pruncului Isus.

Sfânta Liturghie a hramului a început la ora 11.30, copiii și ministranții cu trandafiri în mâini au însoțit în procesiune preoții la altar. Prezența părinților și copiilor, cu frumoasele costume populare, au dat culoare sărbătorii, implicându-se astfel la momentele importante ale celebrării, citirea lecturilor, rugăciuni credincioșilor, ofertoriu, la care copiii au oferit câte un trandafir Domnului în amintirea sfintei Tereza.

Ca la orice hram, credincioșii plini de entuziasm au participat în număr mare, fiind prezenți și românii din Caldiero, Grezzana, Castel DŽArio, cele trei comunități existente în provincia de Verona și Mantova, unde se celebrează sfânta Liturghie în limba română.

Anul acesta, comunitatea noastră a fost onorată la sărbătoarea hramului de prezența părintelui Petru Beșleagă, paroh de Tămășeni, care a avut bucuria de a-și întâlni o parte din enoriașii săi care trăiesc în Verona. Ne-am bucurat foarte mult să-i avem alături și pe părintele Pavel Beșleagă, vicar la catedrala din Iași, pr. Giuseppe Mirandola, responsabil cu emigranții din Verona, pr. Alberto Carcereri, parohul comunității italiene "San Pio X", unde comunitatea noastră celebrează în fiecare duminică jertfa sfintei Liturghii, pr. Giuseppe Lonardi, un prieten al românilor. Pr. Mihai-Daniel Bitiușcă, la predică, ne-a condus prin cuvintele sale de învățătură în copilăria, simplitatea și fericirea micuței Tereza în drumul său spre sfințenie, la care suntem chemați cu toții.

Credincioșii au avut posibilitatea de a se împăca cu Dumnezeu în sacramentul Păcăinței, întrucât părintele Dumitru Petrovan, responsabilul comunității greco-catolice din Verona, le-a stat la dispoziție în timpul celebrării sfintei Liturghii.

La finalul celebrării, părintele Laurențiu Ignat, responsabilul comunității, i-a mulțumit lui Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Tereza pentru această zi deosebită; preoților de la altar, corului, celor care au contribuit la organizarea sărbătorii hramului și tuturor celor care au binevoit să participe la bucuria comunității, încurajându-i prin cuvintele Sfintei Tereza: "Dumnezeu nu refuză niciodată primul har, care dă curajul de a ne învinge pe noi înșine; dacă sufletul conlucrează cu harul, imediat se luminează și atunci inima se întărește și omul merge din succes în succes".

După sfânta Liturghie, am avut posibilitatea, de a continua bucuria sărbătorii printre picăturile de ploaie, printr-o agapă frațească, muzică, dans și voie bună.

Îi mulțumim Domnului pentru ocaziile frumoase pe care le oferă, pentru a crește ca o comunitate, iar sfintei Tereza îi cerem să însoțească și să întărească familiile noastre în credință, iubire și speranță!

Comunitatea catolică română din Verona

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 septembrie: Verona: Hramul comunității catolice române


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat